PRIPOVEDI O VINU VRAČAJO SIJAJ PORTOROŽU: Okusite uvodne vrstice jeseni na vinskih večerih v restavraciji Marina Portorož (FOTO)

Piran

Spomladi je v Marini Portorož zavel svež veter, saj so novi lastniki prevzeli krmilo tamkajšnje restavracije ter se zavezali k cilju, da ji bodo povrnili nekdanji sijaj in utrdili sloves. Odlično uigrana ekipa, ki jo vodi Sašo Ambrož, piše prenovljeno gastronomsko zgodbo, kjer predstavljajo tradicionalno istrsko kulinariko na moderen, inovativen način.

Krožnik tipične istrske jedi – domači fuži z jurčki

Kakovostne izvorne sestavine modre in zelene Istre ter sezonski lokalni pridelki so ključni elementi kreacij na krožniku, ki nosijo podpis chefa kuhinje Jerneja Podpečana. As v rokavu, na katerega v restavraciji največ stavijo, zagotovo predstavlja izredno bogata in obširna vinska karta. V upravljanju restavracije pa deluje še vinoteka, ki jo oskrbuje največji slovenski distributer vin – družina Koželj. Tam najdete čez 600 etiket vin, 200 steklenic raznih destilatov, pršutov ter sirov.

Vinska spremljava ob krožniku morskih dobrot

Tako se je razvila ideja o sklopu tematskih vinskih večerov, ki nosijo naslov 'PRIPOVEDI O VINU'. Ob štirihodnem meniju bodo postregli šest različnih vin, preplet okusov hrane in vina pa bo predstavil hišni sommelier David Alaimo.

Uvodna večerja stane 59 evrov, drugi dve večerji pa 79 evrov na osebo.

Interier Vinoteke Koželj

Prvim zgodbam o vinu boste lahko prisluhnili že ta petek, 30. septembra, kjer se bodo predstavili štirje odmevni istrski vinarji – Zaro, Gordia, Klabjan in Rojac s svojimi penečimi vini ter malvazijo v svežih in maceriranih oblikah.

V petek, 14. oktobra, se bodo skozi pripovedi preselili v Goriška Brda, kjer Aleks Simčič že vrsto let uspešno vodi klet Edi Simčič.

Na Martinovo, v petek, 11. novembra, sledi še sklepni del večerov, ko jih obišče karizmatični Aleš Kristančič, ki je vinsko hišo Movia proslavil po vsem svetu.

Rezervacije za vse dogodke sprejemajo na restaurant@marinap.si.

Večerje se začnejo ob 19.30. Za goste je urejeno brezplačno parkiranje.