V PREDORU MARKOVEC GA JE ODNESLO NA STREHO: Voznik, ki se je v nesreči poškodoval, tudi napihal

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 258 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba huje poškodovala, tri pa lažje. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, dva vloma in štiri poskuse vlomov ter eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 13 primerih, dvakrat v zasebnih prostorih in 11-krat na javnem mestu.

V predoru Markovec v smeri Koper je ob 0.26 prišlo do promete nesreče, v kateri je bil samoudeležen 36-letnik iz Zg. Dupleka. Policisti so ugotovili, da je voznik v tunelu zapeljal preblizu desnemu robu in trčil v robnik, vozilo pa se je nato odbilo od robnika in se prevrnilo na streho. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,72 miligramov na liter izdihanega zraka. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil tunel zaprt do 2.10 ure. Zoper 36-letnika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Vlomi in tatvine

Na Čevljarski ulici v Kopru je neznani storilec ponoči poskušal vlomiti v štiri poslovne prostore, vendar mu to ni uspelo. Po štirih neuspešnih poskusih je nato uspel vlomiti v gostinski lokal in iz blagajne ukradel 20 evrov menjalne gotovine. Policisti so na kraju opravili ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Neznani storilec je ponoči vlomil tudi v gostinski lokal na Ferrarski ulici v Kopru. Z vlomom si je prilastil 450 evrov gotovine. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba.

Piranski policisti pa obravnavajo tri tatvine skuterjev, ki so bili odtujeni ponoči. V prvem primeru gre za skuter Piaggio Zip 50, črne barve, reg. št. KP CV-13, vreden 1.700 evrov; v drugem primeru gre za skuter znamke Piaggio Zip 25, črne barve, reg. št. KP 9E-J1, vreden 550 evrov; v tretjem primeru pa gre za Piaggio Zip 50, bele barve, reg. št. KP TM-02, vreden 900 evrov. Policisti o tatvinah  in storilcu še zbirajo obvestila, po zaključeni preiskavi pa sledi kazenska ovadba.

Ob 23.11 so Ilirskobistriški policisti obravnavali tatvino denarnice iz vozila. Ugotovili so, da je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila ukradel oškodovančevo denarnico z gotovino in dokumenti. Škode je za več kot 600 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Prometne nesreče

V Pradah sta ob 13.06 trčila 38-letni voznik mopeda in 68-letni motorist. Policisti so ugotovili, da je mopedist izsilil prednost motoristu, ki je padel po vozišču. V prometni nesreči sta se oba lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 17. uri so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bila samoudeležena voznica motornega kolesa Piaggio Vespa 150. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je 49-letna ženska iz Cerknice vozila iz Senožeč proti Štorjam in v blagem klancu navzdol izgubila nadzor nad motorjem ter padla po brežini. Pri prometni nesreči se je voznica motornega kolesa hudo telesno poškodovala, zato so jo reševalci odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti točen vzrok prometne nesreče še ugotavljajo, po končani preiskavi pa sledi ustrezen ukrep.

Na regionalni cesti Pivka–Prestranek je ob 19.13 prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da sta zaradi nepravilnega prehitevanja trčili 27-letna državljanka Nemčije in 33-letna Postojnčanka. Vozilo nemške državljanke, ki je zakrivila prometno nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja, se je prevrnilo na streho, zato je bil promet na cesti oviran skoraj štiri ure in je potekal izmenično enosmerno. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 1.06 je 32-letni moški iz Selnice ob Dravi z vozilom pri manevriranju vzvratno trčil v stanovanjsko hišo v Portorožu in s kraja pobegnil. Policisti so voznika izsledili in mu odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Motenje javnega reda in miru

Izolski policisti so ob 20.17 zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali na plaži v San Simonu. Ugotovili so, da je v tamkajšnjem gostinskem lokalu vinjen 36-letnik ostale goste pozival k pretepu. Zaradi kršitve javnega reda in miru bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah koprski policisti obravnavali šest oseb, državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija