V OBALNI SINDIKALNI ORGANIZACIJI POZIVAJO: Najti je treba rešitev za zaposlene v SBI, ki nimajo lastnega prevoza

Koper

V Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 so opozorili na težave več kot 20 zaposlenih v Splošni bolnišnici Izola, ki nimajo osebnega prevoza in se po začasni prekinitvi javnega potniškega prometa dnevno soočajo s skrbjo, kako priti na in z dela. Javnost in izvršilno oblast pozivajo, da za omenjene delavce najdejo ustrezno rešitev.

V Splošni bolnišnici Izola veliko število javnih uslužbencev še naprej opravlja delo na svojih delovnih mestih, a je lokacija zaradi oddaljenosti od mestnega središča tako specifična, da se je več zaposlenih vozilo na delo in z njega z javnim potniškim prevozom, ki pa je zdaj popolnoma onemogočen, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu.

"Ker je tudi s strani strokovnih služb kot ukrep za zajezitev koronavirusa priporočena ustrezna razdalja med ljudmi in je priporočeno ostati doma, se več kot 20 zdravstvenih delavcev in sodelavcev (zaposleni) v izolski bolnišnici, ki nimajo svojega osebnega prevoznega sredstva, dnevno sooča s skrbjo, kako priti na delo in z dela v času, ko je vsak par rok več kot dragocen," so opozorili.

V Obalni sindikalni organizaciji so dodali, da so težavo že skušali odpraviti, a neuspešno. Zato se obračajo na javnost in izvršilno oblast s pozivom, da se najde ustrezna rešitev, da bodo zaposleni v izolski bolnišnici lahko opravljali svoje delo brez skrbi o tem, kako priti na in z dela.

Rešitev za zdravstvene delavce sicer že ponuja Avto-Moto zveza Slovenije (AMZS). Kot smo poročali, zaposlenim v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju ter Kopru nudijo brezplačne prevoze od doma v službo in nazaj. Vsi, ki potrebujejo prevoz in jim AMZS lahko pomaga, naj pokličejo na telefonsko številko 01 530 53 00.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija