V KUBEDU Z MOPEDOM TRČIL V HIŠO: Mladoletnik v nesreči utrpel poškodbe glave

Kronika

V nedeljo ob 2. uri so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da se je v Kubedu motorist zaletel v hišo. Z zbiranjem dokaznih obvestil so ugotovili, da je 16-letnik z mopedom zaradi neprilagojene hitrosti dejansko trčil v hišo. Mladoletnik med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje. Po prvih informacijah je utrpel poškodbe glave. 

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 176 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 514 klicev. Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in deset tatvin ter dva primera ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 34 intervencij.

V petek je v Spodnjih Škofijah nekdo vlomil v osebni avto in ukradel denarnico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti ter mobilnikom. Škode je za 500 evrov.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri dveh državljanih Slovenije odkrili ponarejen negativni test za Covid-19. Sledi jima kazenska ovadba.

V soboto je v Sežani nekdo vlomil v prodajalno, preiskal prostore, zatem pa odnesel nekaj gotovine in kovček z vrtalnim strojem.

V gozdu pri Starodu je bilo opaženo vozilo Mazda 6, za katerega se je izkazalo, da je prijavljeno kot ukradeno. Lastnik je bil že obveščen, nadaljuje se zbiranje informacij.

Ob 18.50 je 24-letni državljan Švice med Podgradom in Starodom izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče, trčil v bankino in se prevrnil na streho. Voznik in sopotnica sta se pri tem lažje poškodovala, izdan je bil plačilni nalog.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 155 ilegalnih migrantov. 15 v petek, pri Jelšanah tri državljane Turčije, pri Podpeči šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, pri Podgorju štiri državljane Turčije.

V soboto so obravnavali 86 prebežnikov, in sicer pri Jelšanah tri državljane Turčije in šest državljanov Pakistana, zatem pa še dva državljana Turčije,dva državljana Palestine in enega državljana Egipta, na Kozini dva državljana Afganistana, v Veliki Bukovici pet državljanov Turčije, pri Črnem kalu štiri državljane Afganistana, na Rakitovcu tri državljane Afganistana in enega državljana BiH (ki ima prepoved vstopa v Schengen), v vasi Kuteževo enega državljana Bangladeša, pri Jelšanah 19 državljanov Bangladeša, šest državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, v Ilirski Bistrici enega državljana Afganistana, v Podpeči pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in enega državljana Indije, v Zabičah enega državljana Bangladeša.

V Gračišču so v soboto ob 11. uri ustavili kombi, v katerem je bilo 19 oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno (devet državljanov Iraka, tri državljanje Afganistana, enega državljana Turčije, tri državljane Sirije in tri državljane Egipta) in voznika, 27-letnega državljana Avstrije. Včeraj je bil osumljeni državljan Avstrije s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V nedeljo so policisti obravnavali še 54 ilegalnih prebežnikov: pri Gornjem Zemonu dva državljana Afganistana in enega državljana Pakistana, v Dolenjskem potoku tri državljane Pakistana, dva državljana Afganistana in 30 državljanov Bangladeša, v Dragonji dva državljana Kosova, pri Rakitovcu dva državljana Afganistana, dva državljana Pakistana in šest državljanov Bangladeša, pri Podgorju pa štiri državljane Turčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija