V ISTRI PRIJELI MOŠKEGA, KI JE KRADEL SLOVENCEM: Vlomil v vikend, na plaži izkoristil nepazljivost

Kronika

Policija v hrvaškem Umagu je 36-letnega hrvaškega državljana ovadila kaznivih dejanj v škodo slovenskih turistov. Moškega sumijo, da je vlomil v hišo slovenskega državljana v Lovrečici nedaleč od Umaga in odtujil denar in predmete v vrednosti več sto evrov. Okradel naj bi tudi slovenska turista na plaži v Dajli pri Novigradu.

Moškega sumijo, da je 16. avgusta v Lovrečici vlomil v počitniško hišo 37-letnega slovenskega državljana. Odtujil je prenosnik, mobilni telefon in denar ter je Slovenca oškodoval za več tisoč kun (več sto evrov), je sporočila policijska uprava hrvaške Istre na svoji spletni strani.

Kot so dodali, 36-letnega hrvaškega državljana bremenijo tudi dveh kraj na plaži v Dajli. Najprej je 15. julija izkoristil nepazljivost slovenskih državljanov ter jima odtujil torbo z mobilnimi telefoni, obleko, stvarmi za plažo in drugimi predmeti. Tako je 54-letnika in 58-letnico oškodoval za več tisoč kun, je navedla policija s sedežem v Pulju. Podobno krajo na plaži v Dajli naj bi zagrešil tudi 7. avgusta, ko je bil žrtev 50-letni hrvaški državljan.

Osumljenca so prepeljali v pripor v Pulju. Prijeli so tudi 42-letnika, ki ga sumijo, da je od tatu kupil predmete, čeprav je vedel, da so bili odtujeni. Bremenijo ga prikrivanja kaznivega dejanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija