"UBOJ PSIČKE NA MARKOVCU": Obalno društvo proti mučenju živali napoveduje kazensko ovadbo zoper storilca

Kronika

Na nedavni primer smrti še ne eno leto stare psičke pasme pitbul, ki jo je lastnik vlekel, privezano na motorju, so se odzvali tudi v Obalnem društvu proti mučenju živali. Predsednica društva Andreja Bogataj Krivec nam je potrdila, da pripravljajo kazensko ovadbo zoper storilca. Za mučenje živali je po 341. členu Zakona o zaščiti živali kršitelj lahko kaznovan z zaporom do dveh let.

Andreja Bogataj Krivec

Kot so zapisali v svoji Facebook objavi, se prav nič v tej nesrečni zgodbi ni odvijalo prav. "112 bi o prijavi moral obvestiti dežurnega veterinarskega inšpektorja, ki bi na licu mesta vodil postopek tako, da bi se zavarovalo truplo, ki bi moralo biti nemudoma odpeljano na obdukcijo. Prav nič v tej nesrečni zgodbi se ni odvijalo prav."

Uboj psičke na Markovcu Dejstvo je, da je 67letni.I.J.podal izjavo ,da je psičko peljal na sprehod,da ni hotela več...

Posted by Obalno Zavetišče on Četvrtak, 6. juli 2023.

Po njihovih besedah gre za kršitelja, ki je že več let znan zaradi neustreznih razmer in oskrbe živali, ter napovedali vložitev kazenske ovadbe na tožilstvo. "Glede na to, da je ta isti kršitelj nam dobro poznan zaradi neustreznih razmer in oskrbe živali že leta, bomo danes vložili kazensko ovadbo na tožilstvo. Naredili bomo vse kar lahko tudi naprej. Če so vse državne institucije do sedaj zatajile, mi ne bomo. Mi smo njihov glas, oni svojega nimajo. Če bo potrebno bomo sprožili civilno tožbo, najeli odvetnika...".

Znane so tudi podrobnosti o psički, žrtvi krutega ravnanja lastnika. Gre za mladička, še ne leto dni staro psičko pasme pitbul. Kot je razbrati iz odgovora Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, psička ni bila vpisana v slovenski centralni register psov in njen izvor ni znan. "Iz poročila policije je razvidno, da gre sicer za označenega psa, s t.i. komercialnim mikročipom, ki ne izkazuje izvorna države psa. Pes ni vpisan v centralni register psov, ki se vodi pri upravnem organu. Ugotavljanje izvora psa je še v teku." Prav tako naj bi bila v teku preiskava zaradi suma nedovoljene trgovine s psi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kaj te briga  |  07 .07. 2023 ob  10: 36
20
Je še veliko takšnih, ki sprehajajo pse s skuterji in kolesi! Ti človečnjaki mislijo, da pes uživa v tem, ko teče za njimi po vročem asfaltu!
vseved |  06 .07. 2023 ob  20: 30
-10
Skrajni čas, da se prepove posest pvov in mačk v blokih in strjenih stanovanjskih naseljih.Za lastnike pa uvest obvezno šolanje preden lahko ima psa,
nylarazgotra |  06 .07. 2023 ob  20: 23
Če je nekdo psihično bolan kaj mu pomaga kazenski pregon? Nekdo, ki počne tako dejanje ne more biti zdrav. Enako kot pravijo za mladostnike kateri mučijo in požigajo mačke, da so bodoči morilci . Tako je. To je dejstvo. Nic ne bo pomagal kazenski pregon. Mogoče edino družbeno koristna dela.
alfa |  06 .07. 2023 ob  19: 47
12
žiga ,delno se strinjam s tabo ,ampak tukaj sedaj obravnavamo živali....sicer pa mislim ,da imajo tudi brezplačne advokate ,za tiste socialno ogrožene ,ki si jih ne morejo pivoščit,ti jih država dodeli...ampak ja smo sli mimo problematike
alfa |  06 .07. 2023 ob  19: 44
24
BRAVO, imate tudi moj podpis.
Ištrijan |  06 .07. 2023 ob  19: 11
Andreja Bogataj Krivec........Ajoj, absolutno neuravnovesena oseba!
Kristjan |  06 .07. 2023 ob  17: 19
36
Prosim da objavite številko trr in sklic kamor lahko doniramo za tožbo in odvetnike. Hvala da vam ni vseeno za boljši svet, kot je tistim ki bi morali po zakonu gnoja najhuje kaznovati.
ZigaZois |  06 .07. 2023 ob  17: 03
-32
Ha, Ha:
Bi tolko energije in denarja porabli za ljudi, ki si ne morejo privoščit, da bi iskali pravico zase - bi blo dosti boljše in koristno.