TUDI TO SE DOGAJA NA TITOVEM TRGU: Kaj lahko storijo odgovorni?

Koper

Pred dnevi smo poročali o težavah, s katerimi se soočajo v Mercatorjevi trgovini na Titovem trgu v Kopru, ker se v neposredni bližini družijo posamezniki in popivajo. Večkrat naj bi iz trgovine poskušali odnesti pivo brez plačila. Prijetno ni niti za domačine niti za obiskovalce Kopra, saj mimoidoče tudi vznemirjajo. Policija je z zadevo seznanjena, prav tako medobčinska redarska služba in koprska mestna občina. A kaj lahko storijo?

Na koprski policijski upravi pravijo, da se odzovejo na vse klice občanov, da so v stiku s koprsko občino in redarsko službo, o čemer smo že poročali. Letos so na Titovem trgu obravnavali dve tatvini, storilec je znan in je bil kazensko ovaden, ter eno veliko tatvino, storilca katere še niso izsledili.

Tudi vodstvo Mercatorja se je srečalo s predstavniki policije in z vodstvom koprske občine. Zaposleni v trgovini naj bi imeli navodila, kako ravnati v takih primerih.

"Letos je medobčinsko redarstvo dobilo dve prijavi v zvezi z osebami, ki so se zadrževale na območju Titovega trga in naj bi vznemirjale mimoidoče. Redarji so v obeh primerih izrekli ustni opozorili in odredili, da se umaknejo s trga," pojasnjujejo na koprski občini. Ob tem poudarjajo, da zadrževanja osebam na javnem kraju ni mogoče preprečiti. "Občane, ki zaznajo nedostojno vedenje posameznikov na javnem kraju, pa pozivamo, da to prijavijo policiji oz. medobčinskemu redarstvu," dodajajo.

Kot zaključujejo na MOK, redarstvo izvaja skupne nadzore s policijo, ki bodo po potrebi še bolj intenzivni na območjih, kjer je problematika bolj pereča, vključno s Titovim trgom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .12. 2023 ob  14: 25
@HRIBI, zakaj Mercator ne pošlje tja redarja in zaščiti svoje delavke? Očitno je promet tako dober, da lastnike boli k za delavke in tistih par piv ki jih nrkiči ukradejo.
hribi |  14 .12. 2023 ob  11: 06
@vseved
Ce brezdomci, klošarji ali narkomani krdejo iz trgovine, se zapre storilca. Ker če bi tebi nekdo iz hiše ukradel vino ti tudi ne bi zaprli hiše, a ne? Problem je, da država ne zna reševati te problematike
Krek namesto da bi ukinil metadon, jim na davkoplačevalske stroške omogoča varno uživanje drog z objektom in iglami. Ta sistem gasi požar, ne rešuje problema. Košarki so enak problem, vedno večje število. MOK pa pošilja redarje.
vseved |  14 .12. 2023 ob  10: 44
-11
Trgovino enostavno zapret.