SE TO RES DOGAJA NA TITOVEM TRGU? Posamezniki, ki se zadržujejo ob trgovini, "vstopijo, vzamejo šestorček piva in odidejo brez plačila"

Koper

Na koprskem Titovem trgu, ki velja za enega izmed lepših slovenskih trgov, se v bližini trgovine Mercator pogosto zadržujejo posamezniki, ki na tem mestu popivajo in se družijo. Zdaj pa smo bili obveščeni tudi o tem, da naj bi ti posamezniki že večkrat vstopili v trgovino, vzeli šestorček piva in trgovino zapustili. Brez plačila. Preverili smo, ali to drži.

Na Policijski upravi Koper so nam pojasnili, da so z lokalno problematiko na območju Policijske postaje (PP) Koper "podrobno seznanjeni" in da se policisti odzivajo na vse interventne klice, ko občani sporočajo kršitve, poleg tega temu prilagajajo tudi operativno delo.

"Obenem sodelujejo tako z Mestno občino Koper in redarsko službo, kot tudi z drugimi, na tem področju pristojnimi, institucijami. Policisti na kraju ukrepajo vedno, ko so ugotovljene kršitve zakonodaje," so zagotovili.

V letošnjem letu so policisti na Titovem trgu obravnavali dve kaznivi dejanji tatvine, za kateri je bila podana kazenska ovadba zoper znanega storilca, in eno kaznivo dejanje velike tatvine, kjer storilca še iščejo. "Problematika tako ne izstopa glede na druge mestne ulice, težave so podobne kot na različnih drugih lokacijah," so pojasnili.

Niso pa odgovorili konkretno glede Mercatorja, saj da "kaznivih dejanj statistično tako ne vodijo".

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Mercator. Zanimalo nas je, kakšna navodila imajo zaposleni v trgovini v takšnih primerih. Pa tudi, zakaj v omenjeni poslovalnici ni varnostnika in ali ga nameravajo tja napotiti.

V Mercatorju so nam pojasnili, da so s problematiko seznanjeni, da pa ta ni omejena samo na Titov trg. "Tudi zato smo se srečali s predstavniki policije, imeli smo sestanek z županom, podžupanom in redarstvom. Skupaj poskušamo zagotoviti nenazadnje tudi varno delovno okolje za naše zaposlene, ki imajo navodila, kako ravnati pri teh in podobnih primerih," so kratko zapisali v odgovoru.

Niso pa nam pojasnili, kakšna natančno so ta navodila za zaposlene.

O tem, kaj so se deležniki dogovorili na sestanku med predstavniki Mercatorja, županom, podžupanom in redarstvom, pa tudi, ali so prejeli pritožbe okoliških prebivalcev, smo povprašali Mestno občino Koper. Njihove odgovore še čakamo, jih bomo pa objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  23 .11. 2023 ob  07: 31
Kaj se čudite, v socialzmu so kradli samo nekatri, sedaj pa lhko vsak. In zppet ista štorija. Ker nekdo krade, mora trgovina zaposlit varnostnika. Halo! Kaznovat trgovca ne pa ratu.
Ako se mene pita, jaz bi vsakega ki ga dobijo pri kraji v trgovini nateral cel dan pometat Titov trg.
nylarazgotra |  23 .11. 2023 ob  00: 14
Žalostno, da se taki prizori dogajajo ravno na glavnem trgu Kopra. Policisti pridejo, ampak kaj ko uradne odgovorne ustanove ne rešujejo problematiko.Skllepam da si podajajo odgovornost ker itak jim ne morejo nič. So polnoletni, vendar menim, da kakšna rešitev obstaja. Trgovci Mercatorja niso dodatno plačani da bi tekali za lopovi in niso niti pooblaščeni da jih obravnavajo ali tečejo za njimi. To delo bi moral opravljati varnostnik, ampak kaj ko vse to stane in Mercator nima denarja za si privošciti varnostnika. Kaj se pa dogaja zunaj trgovine ni kompetenca od nobenega? V glavnem sramota!
Silvana63 |  22 .11. 2023 ob  12: 56
28
To je splošno znano. Brezdomci pridejo, vzamejo kar rabijo in gredo mimo blagajne. Blagajničarka samo zabeleži, kar vidi da je vzel. Menda ne pričakujete, da bo trgovka tekala po ulici in lovila lopova. Morda bi moral Mercator tudi v ta market poslati varnostnike. Vse povsod so, ravno v tem marketu pa ne. Me prav zanima zakaj jih ni in kdo plača kar brezdomci vzamejo.
Prognostik |  22 .11. 2023 ob  09: 38
33
Sprehajajo se po mestu, v roki pa pločevinka piva. Izgledajo pa kot da se jim mudi na nek pomemben sestanek. Opazujte jih.
vseved |  22 .11. 2023 ob  08: 12
65
Pa menda ja ne pričakujete od trgovk, da se bodo cufale za pivo z izmečkom ki ga je ukradel?