TUDI TO JE LAHKO RAZLOG ZA ZASTOJ: Predor Dekani nekaj časa zaprt, ker se je sprožila varnostna zanka

Kronika

Včeraj ob 12.20 so prometni policisti pred predorom Dekani obravnavali 46-letnega voznika tovornega vozila, ki je kršil določila zakona o cestah, saj je vozil previsoko tovorno vozilo, naloženo s kombiji. Zaradi prekrška se je na avtocesti sprožila varnostna zanka, zato je bil predor nekaj časa zaprt, nastal je krajši zastoj. Tujec je globo poravnal na kraju prekrška.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in poskus vloma. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih.

V zadnjem tednu dni je bil v Izoli ukraden skuter Sym Crox, registrske tablice KP 2Z-T0, modre barve.

Včeraj je bilo iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Divači ukradeno moško gorsko kolo Trek Remedy 8, črne barve. Škode je za 1.500 evrov. V obeh primerih sledi kazenska ovadba.

Na avtocesti pri Postojni so policisti ob 18.49 ustavili 50-letnega voznika, državljana Gruzije, ki je v vozilu prevažal štiri tujce. Na avtocesti pri Kozini pa je bil ob 22.21 ustavljen 22-letni državljan Kosova, ki je v vozilu prevažal pet tujcev. Oba voznika so policisti pridržali in jima zasegli vozili, zoper oba pa sledi še kazenska ovadba.

Ob 1.21 so koprski policisti posredovali v enem od koprskih gostinskih lokalov. Zaradi prekoračenega delovnega časa bodo obveščali pristojno inšpekcijo.

Policisti merijo hitrost

Danes na območju celotne države poteka maraton nadzora hitrosti, tudi na območju PU Koper. To so lokacije, na katerih bodo policisti merili hitrost. Maraton nadzora hitrosti bo potekal med 6. in 18. uro.

Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo pripomogli k varnejšim cestam, s takšno vožnjo pa nadaljevali tudi takrat, kadar ne potekajo tovrstni poostreni nadzori.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija