TUDI NA KOPRSKI RDEČI KRIŽ SE V ČASU KORONAKRIZE OBRAČA VEČ LJUDI: V stiski družine, ljudje iz oddaljenih krajev, tudi samozaposleni

Koper

Tako kot nekaterim prebivalcem piranske in izolske občine koronakriza ni prizanesla niti tistim v koprski in ankaranski. Na koprskem Rdečem križu, ki pokriva tudi Ankaran, zaznavajo porast prošenj za pomoč v času epidemije covid-19, in sicer je bilo v obdobju enega meseca 15-odstotno povečanje števila njihovih uporabnikov. Natančneje to pomeni 38 več uporabnikov, kamor spadajo posamezniki, družine z otroki, brezdomci.

"Osebe, ki se na nas obračajo po pomoč, povprašujejo po prehrambnih artiklih in higienskih pripomočkih. Vedno več je tudi prošenj za finančno pomoč za tekoče življenjske stroške, položnice in najemnine," opisujejo v koprskem območnem združenju Rdečega križa, ki pokriva tako Mestno občino Koper kot Občino Ankaran.

Osebe, ki se obračajo na njih, denimo, živijo v oddaljenih krajih in nimajo lastnega prevoza, nimajo nikogar in posledično imajo težave s prevzemom paketa pomoči predvsem zaradi nedelovanja javnih prevoznih sredstev.

Na Rdečem križu v času koronakrize zaznavajo tudi porast stisk pri samozaposlenih, ki so čez noč ostali brez vira preživljanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija