TEKMA S ČEŠKO LE ZA PRESTIŽ: Slovenija že v polfinalu olimpijskih kvalifikacij

Slovenija

Slovenska odbojkarska reprezentanca si je zmagama proti Belgiji in Nemčiji že zagotovila nastop v polfinalu olimpijskih kvalifikacij, tako da današnja tekma proti Češki, ki se bo v Berlinu začela ob 17. uri, ne bo odločilnega pomena.

Odločala bo le o mestu v skupini, ki pa velike vloge niti ne bo igralo, saj so možni tekmeci v polfinalu, to so Francija, Srbija ali Bolgarija, približno enake kakovosti, tako da je varovancem Alberta Giulianija praktično vseeno, s kom se bodo v četrtek merili.

Zagotovo jo bodo Slovenci poskušali dobiti, bo pa imel Giuliani, ki proti Nemcem z igro ni bil zadovoljen, možnost, da pred nadaljevanjem spočije nekatere igralce. Ali bo to storil, zaenkrat ni jasno, zagotovo pa bo imel vsak, ki bo stopil na igrišče motiv, da se mu dokaže.

Ta reprezentanca se s Češko ni merila še nikoli, kar pa ne pomeni, da je ne pozna. "V odbojki neznank praktično ni. Poznamo igralce, veliko nam o njih lahko pove Gregor Ropret, ki je na Češkem igral. Gre za dobre posameznike, veliko izmed njih jih igra v tujini, tako so vredni spoštovanja. Že to, da igrajo te kvalifikacije, veliko pomeni," spoštuje češko ekipo Jan Kozamernik, enako velja tudi za druge slovenske igralce.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija