STRMČNIK ZAVRNIL VABILO UPOKOJENCEV, KER NISO PODPRLI PRORAČUNA? "Ne razumemo, kaj imamo z odločanjem v občinskem svetu"

Ankaran

Da je bila nedavna seja ankaranskega občinskega sveta burna, smo že poročali. Sprejmali so namreč letošnji proračun, ki ga opozicija ni podprla. Neuradno smo izvedeli, da naj bi po seji ankaranski župan Gregor Strmčnik zavrnil povabilo na občni zbor Društva upokojencev (DU) Ankaran, na katerem je tekla beseda o problematiki starejših v občini, ker "njihovi predstavniki niso podprli prizadevanj občine za urejanje problematik starejših oziroma so glasovali proti sprejetju občinskega proračuna". "To je totalno zmešano, ker v občinskem svetu ni nobenega upokojenca," komentira Strmčnikovo potezo predsednik DU Ankaran Andrej Jamnik.

Občni zbor DU Ankaran je potekal 17. marca, dan po seji občinskega sveta. Tema srečanja je bila problematika o tem, kaj potrebujejo starejši v Ankaranu. Na občni zbor so povabili tudi župana Strmčnika.

"Dve uri pred pričetkom je (Strmčnik) poslal pismo, da se občnega zbora ne bo udeležil," je našo informacijo potrdil predsednik društva Andrej Jamnik.

Kot naj bi v dopisu zapisal Strmčnik, je občinski proračun temeljni razvojni dokument, ki ponazarja načrt dela lokalne skupnosti v določenem časovnem okviru, zato mora uravnoteženo odražati interese in potrebe celotne lokalne skupnosti in ne zgolj parcialnih interesov posameznih interesnih skupin ali političnih grupacij. V proračunu za leto 2023 je namreč tudi načrt oskrbe starješih občanov, in sicer dom za starejše, oskrbovana stanovanja in dnevni center.

"V občinskem svetu ni nobenega upokojenca, tako da je trditev privlečena za lase. Sploh ne razmem, zakaj župan društvo upokojencev meša zraven, smo pa občani vsi, ali smo upokojenci ali nismo. Ne razumemo, kaj ima društvo upokojencev z odločanjem v občinskem svetu," še pravi Jamnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .03. 2023 ob  20: 58
-1
No vsi vemo,da Jamnik ne prenese Strmčnika in da se je zagotovo pogovarjal z Bredo in Majo, kako bi ga rušili preko proračuna. So se pa sredstva namenjena upokojencem do sedaj trošila malo po domače, ko pa je Strmčnik zahtaval poročilo, pa je nastal vik in krik.
JKDWingChun |  25 .03. 2023 ob  07: 24
-3
No Zoran13 potem pa mi ti npr tu napisi kaj bi zate bilo dobro da se spremeni za penzionerje! To da danes nimajo dobrih penzij ni kriva nobena obcina ampak kar vlada! To da se tezko oziroma komaj prebijajo skozi mesec je kriva vlada!
Prevozi za starejse so urejenu v Ankaranu. Popuste pri nakupu hrane itak ne dobijo nikjer. Torej dejansko kaj bi se sploh lahko spremenilo za njih? Pa da se še dotaknemo drugih občin. Kaj pa ima npr boljše urejeno za penzionerje obcina Koper? Ljubljana? Kranj?
A jim tam mogoce obcina placuje racune, da si jih sami ne rabijo? A jim subvencionira stanovanja? Nakup drugega vozila? NE! Torej?
zoran13 |  24 .03. 2023 ob  19: 36
10
V Sloveniji je 477. 606 upokojencev, ki prejemajo starostno pokojnino, pa vendar jih, kot je povedal župan Strmčnik, še vedno jemljejo za "skupino parcialnih interesov posameznih interesnih skupin ali političnih grupacij"...to je generacija, ki je izgradila in dogradila našo družno ter se borila, da bi nam bilo vsem boljše v novi domovini...prenašala je največja bremena razvoja naše države...zato, si ne zaslužijo takšnih besed in takšnega poniževalnega odnosa.
Nemalo jih živi na robu ekstencialnega minimuma, mnogo osamljenih, da ne govorimo o odrekanjih ter skromnosti, da se prebijejo skozi mesec. Zato bi morali večjo skrb nameniti prav tako ranljivi populaciji, ki je očitno mnogim trn v peti, odrinjena še bolj na rob, kot bi smela biti v demokratični in socialni državi...

BOB DNEVA

"Imeli smo že več kvazi upokojenskih strank, ki so se pretvarjale, da se zavzemajo za upokojence, v resnici pa so iskale zgolj tržno nišo na volitvah, da bi svojemu voditelju zagotovile kariero."
Gorazd Kovačič, sociolog
Sreda, 01. marec 2023
vecer.com

BOB DNEVA

"Ljudje, ki so med predvolilno kampanjo imeli odgovore na vse tegobe zdravstva, gospodarstva, socialnih politik in drugih družbenih izzivov, so velik del tega preprosto pozabili. Odgovorov se ne spomnijo več."
Darinka Pavlič Kamien, podjetnica in komunikatorka
Sreda, 15. marca 2023
vecer.com