ŠTIRI LETA PREŽIVELA V SUŽENJSTVU: Zagrebčanki sta jo izkoriščali in stradali

Kronika

Zagrebški policisti so zaključili kriminalno preiskavo 54- in 57-letne ženske zaradi suma storitve kaznivih dejanj trgovine z ljudmi in ugrabitve 45-letne ženske. Osumljeni sta, da sta 45-letnico med avgustom 2015 in decembrom letos s prevaro in zlorabo njenega finančnega stanja izkoriščali kot poceni delovno silo.

Fotografija je simbolična.

Zagrebčanki sta 45-letnico zaposlili v podjetju na območju Zaprešića, potem ko sta ji izplačali plačo, pa naj bi z njo odšli na banko in ji denar pobrali. Pustili naj bi ji le nekaj drobiža, nikakor pa ne dovolj za preživetje. Nadalje naj bi od 45-letnice zahtevali, da tudi na proste dneve opravlja hišna opravila v njunem domovanju na območju Črnomerca, kar ni sodilo k opisu dela v pogodbi. Zahtevali sta, da pospravlja ob svojem rednem delu, kar pomeni, da je žrtev delala vsak dan, tudi za praznike, od jutra do večera, brez prostih dni in letnega dopusta, piše hrvaški portal Index.

Potem ko si je leta 2017 znanec oškodovanke od 57-letnice sposodil denar, je ta zahtevala, da 45-letnica odplača dolg, čeprav je vedela, da ni njen. V službi je zato morala ostajati do 23. ure, dovolile so ji le minimalno količino hrane in vode. Decembra 2015 sta 45-letnico nezakonito pridržali v pisarni podjetja in od nje zahtevali, da pokliče znanca, ki jima je dolgoval denar, ter od njega zahteva vračilo denarja. Žrtvi sta med drugim tudi zasegli telefon in prepovedali stike z družino.

Situacija je eskalirala minuli četrtek, ko je 57-letnica verbalno in fizično napadla 45-letnico. Žrtev se je nato vendarle odločila poiskati pomoč policije, s tem pa prekinila večletno suženjstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija