Število najdenih trupel še narašča

Kronika

Število najdenih trupel pred italijanskim otokom Lampedusa še vedno narašča. Potapljači so v ponedeljek našli 38 trupel ponesrečenih imigrantov, s čimer se je skupno število žrtev povečalo na 232.

Italijanske oblasti pričakujejo, da se bo število žrtev še povečalo, saj je več deset trupel še vedno ujetih v podpalubju ladje, ki je potopljena 40 metrov globoko.

Ladja z okoli 500 migranti iz Somalije in Eritreje se je potopila v četrtek, potem ko je na njej najprej izbruhnil požar. Nesrečo je preživelo 155 ljudi.

O tragediji bodo razpravljali tudi v EU

O tragediji v Lampedusi in možnih načinih, kako bi v prihodnje preprečili ponovitev takšnih tragedij, bodo danes v Luksemburgu na pobudo Italije razpravljali tudi notranji ministri EU.

Val migrantov še ne poneha

Italija je pozvala evropske partnerice k solidarnosti in ministri bodo danes razpravljali o tem, kako ji lahko pomagajo, vendar pa naj bistvenih sprememb v evropski politiki glede beguncev ne bi bilo pričakovati.

Val migrantov na italijansko južno obalo medtem še ne poneha. V pristanišče sicilijanskega mesta Catania je danes zjutraj priplul tanker, ki je na morju rešil 250 migrantov, večinoma iz Sirije in palestinskega ozemlja.

r |  08 .10. 2013 ob  10: 47
Ubogi tisti ki tam zivijo!!!