ŠTEVILNE DRŽAVE PRIPRAVLJAJO EVAKUACIJO SVOJIH DRŽAVLJANOV: Na Kitajskem po informacijah ministrstva okoli 300 Slovencev

Slovenija

Na območju kitajskega mesta Wuhan, kjer je izbruhnil skrivnostni virus, po zdaj znanih informacijah ni Slovencev, so pojasnili na zunanjem ministrstvu. Na Kitajskem je sicer po informacijah ministrstva najmanj 150 Slovencev, ki so se doslej javili veleposlaništvu v Pekingu, vseh pa naj bi bilo na Kitajskem vsaj še enkrat toliko.

"Slovenci na Kitajskem ne sporočajo, da bi se kdo nahajal v kakšni težavni situaciji," je dejal vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter. Kot je pojasnil, ima veleposlaništvo kontakt s približno 150 in 160 Slovenci. Na Kitajskem je vsaj še enkrat toliko Slovencev, torej okrog 300, vendar pa, kot je dejal, zaenkrat z njihove strani ni bilo potrebe oziroma niso iskali stika s slovenskim veleposlaništvom.

Pri tem je Šter poudaril, da večina Slovencev živi v okolici Hongkonga in Šanghaja, gre predvsem za poslovneže, predstavnike slovenskih podjetij, in študente. Informacij, da bi bil kdo od slovenskih državljanov na najbolj kritičnem območju, ki je pod karanteno, za zdaj ni, je poudaril Šter.

Številne države pripravljajo evakuacijo svojih državljanov iz mesta Wuhan v provinci Hubei, kjer je novi virus izbruhnil. Na tem območju je več kot 50 milijonov ljudi, med njimi več tisoč tujcev, praktično odrezanih od sveta, saj so oblasti prekinile vse prometne povezave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  29 .01. 2020 ob  10: 12
Da zaradi enega virusa zganjajo take cirkuse..ni šans! Tle gre za kaj veliko,veliko večjega, samo svetovni veleumi nočejo povedat naglas! Kje ste zdaj vsi komentatorji koprski? Kaj se vas to ne tiče? ste plačani samo za komentiranje popoviča? Tudi ta dizinteres pove vse o tem, koliko vas pravzaprav je!