STE UTRUJENI IN TEŽKO DIHATE? Ta preprost test z dlanmi razkriva, ali vam primanjkuje železa

Trendi

Ste lenobni in otopeli, težko dihate ali občasno čutite hitrejše bitje srca? Morda imate anemijo. Nastane zaradi pomanjkanja železa, ki je pomembno pri tvorbi rdečih krvnih celic in za prenos kisika v našem telesu. Pomanjkanje rdečih krvnih celic bo povzročilo anemijo, ki jo lahko najprej opazite na bledi koži. Dober način, da to preverite je, da iztegnete roke pred seboj z dlanmi obrnjenimi navzgor in iztegnete (razprete) prste.

Če so gube na dlani svetlejše v primerjavi z vašo kožo, lahko to kaže na slabšo cirkulacijo zaradi nizke ravni železa. Na to kaže tudi bolj bled koren (lunica) nohta in bleda barva notranje linije spodnje veke. Anemijo lahko potrdimo le s krvnim testom, zato, če opazite te simptome, obiščite zdravnika.

Najpogostejši simptomi anemije so zasoplost, nepravilen srčni utrip, depresija, nizek krvni tlak, moten spomin, glavobol, bleda koža in tinitus oziroma šumenje v ušesih.

Obstajajo živila, ki lahko pomagajo pri zdravljenju anemije in uravnavanju ravni hemoglobina. Najboljši način za premagovanje anemije je uživanje čim več hrane, bogate z železom, kot so na primer granatno jabolko, paradižnik, sezamova semena, špinača, pesa, brstični ohrovt, leča, soja, fižol, školjke, datlji, fige in robidovo vino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija