STE LJUBOSUMNI? Tako lahko obvladate svoja čustva in jih razrešite

Trendi

Sprejmite, kar čutite. Naredite samooceno, ki vam bo pomagala, da se konstruktivno soočite s čustvi. Ne napadajte svojega partnerja, nadzirajte se in na lep način povejte, zakaj ste ljubosumni.

1. Priznajte si, da se počutite ljubosumni

Če priznate, da ste ljubosumni, ne postanete slaba oseba. Ljubosumje je del širokega spektra čustev, ki jih bodo ljudje doživeli v nekem trenutku svojega življenja. Zanikanje dejstva, da ste ljubosumni, vas lahko vodi v krog nenehnega zanikanja vaših občutkov. Sprejmite, kar čutite. Vaši občutki in misli so zelo pomembni. Ne pozabite, da vaša čustva potrebujejo čas, da jih pravilno predelate.

2. Prepoznajte svoje neizrečene in neizpolnjene potrebe

Naredite samooceno, ki vam bo pomagala, da se soočite s čustvi in jih predelate. Ne zanašajte se na pretekle izkušnje, ker ne želite ničesar iz preteklosti prenesti v trenutno razmerje. Vsaka nova izkušnja ima svojo zgodbo in je ne bi smeli primerjati z nečim iz preteklosti. Razmislite, ali si želite prizadevati za to razmerje ali pa preprosto nima več smisla.

3. Delajte na izboljšanju odnosa s partnerjem

Ne pozabite, zakaj, kdaj in s kom delite svoja čustva. Pogovorite se z osebo, ki jo imate radi. Skozi ranljivost gradite čustveno intimnost in povezanost. Če želite svojemu partnerju povedati, da ste ljubosumni, bi to lahko izboljšalo vaš odnos in komunikacijo. Prevzemite nadzor nad svojimi čustvi, namesto da napadate drugo osebo.

4. Izogibajte se nepremišljenim odločitvam

Odločitve, sprejete v času preveč intenzivnih čustev, imajo lahko dolgotrajne negativne učinke. Ljubosumje, ki uide izpod nadzora, se lahko kaže v zavisti in jezi, kar lahko privede do poslabšanja odnosa, česar si zagotovo ne želite. Vzemite si trenutek, se pomirite in tako zmanjšajte verjetnost napačne odločitve in negativne reakcije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija