SRHLJIVIM IZPOVEDIM IZ ANKARANA NI KONCA: "Moški je ure in ure, več dni zapored, pred našo parcelo buljil v moja dva otroka"

Ankaran

Pred dnevi smo poročali o izpovedi bralke, ki nam je zaupala srhljivo početje moškega na eni izmed ankaranskih plaž. "Običajno nosi kapo in očala in ko zagleda golo žensko, si namesti brisačo in jo opazuje. Zbala sem se, da gleda mojo 3-letno hčer," je med drugim opisala dogajanje. "Moti me tako početje, zato pišem. Mogoče pa se javi še kdo, ki je to opazil," je dejala. In res je. Na naše uredništvo smo prejeli še dve podobni izkušnji, vse skupaj pa postaja vedno bolj zastrašujoče. Kot kaže, gre za ponavljajoče početje. 

Fotografija je simbolična.

"Ko sem prebral opis tega moškega, me je povsem prešinilo, ker popolnoma ustreza temu, kar smo z družino doživljali lani v kampu v Ankaranu," pripoveduje prvi sogovornik, ki se je obrnil na nas po branju izvornega članka.

Že vrsto let z družino kampirajo v Ankaranu, lani pa so se skoraj dva tedna soočali z naslednjimi prizori: "Moški, ki ustreza temu opisu, se je dobesedno več dni zapored parkiral na klopci, ki je direktno pred našo parcelo in tam razgrnil brisačo. Potem pa ni sedel na klopci tako, da bi gledal proti morju, ampak se je obrnil proti nam in zijal v našo parcelo in v moja dva otroka, stara 9 in 14 let. To je trajalo ure in ure. Vmes je izginil za pol ure, mogoče eno uro, a vedno prišel nazaj."

Naš sogovornik je do moškega večkrat pristopil, mu rekel naj neha. Njegova reakcija pa: "Nič. Nobene reakcije. Brez besed. Nič. Niti ni bilo več jasno, ali sploh govori slovensko in ali nas razume. Ali pa nas ignorira. Mrtvo hladno je za temi očali zijal in buljil v otroke."

"Točno ve, da bi s fotografiranjem presegel mejo"

"Grozljivo, da je letos spet okoli. Kar lasje mi gredo pokonci. Če je pedofil, je to bomba, ki lahko kadarkoli eksplodira," nadaljuje. Policije sicer niso poklicali, res pa je, da omenjeni moški ni otrok fotografiral ali snemal. "Mislim, da točno ve, da bi s tem presegel mejo. Cel čas je samo gledal. In res je bil fokusiran na otroke, ni gledal žensk ali pa česarkoli drugega."

"Zelo od blizu opazuje gole ženske, pogosto tudi pare"

Isto plažo kot prva bralka, ki se nam je zaupala – torej med plažo Študent in Debelim rtičem – pa obiskuje tudi druga bralka, ki želi ostati anonimna.

Tudi njena izkušnja je podobna. "Tega moškega sem večkrat opazila. Sprehaja se po plaži, ustavlja ob ženskah in jih gleda, z zelo kratke razdalje. Včasih se tudi usede nekaj metrov stran, pije pivo in gleda. Zelo pogosto se ustavlja tudi ob parih in jih opazuje," pripoveduje.

"Tudi sama se zaradi tega ne želim več kopati gola, kar je zelo žalostno, saj je plaža namenjena ravno temu. Ne vem, če se glede tega sploh da kaj storiti, je pa prav, da se na to opozori. Hvala za članek, ki je opozoril na to," je zaključila.

Z vprašanji smo se že obrnili tudi na Policijsko upravo Koper, njihove odgovore in pojasnila še čakamo. Objavili jih bomo takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  17 .07. 2023 ob  22: 12
E moki žabarji in vaše parcele. Dokler vas gledamo je še dobro. Ko bomo primli farkade, bo kažin. Počasi vas imamo že pune bale.
Silvana63 |  17 .07. 2023 ob  14: 57
Ne razumem! Več dni jih je čuden tip gledal in opazoval, oni pa nič. Ma kaj so mislili, da dela reportažo o kampistih in si je izbral glih njih. So mislili da bodo slavni? O mio dio!
JKDWingChun |  14 .07. 2023 ob  23: 47
@hribi a mislis Markota? On je dovolj munjen ja. Sicer pa se jih v Ankaranu ne fali. Hahahha
Kaj te briga  |  14 .07. 2023 ob  19: 26
Kaj je narobe, če gleda? Če je gospa gola naj se obleče! Gospa naj gre v nudistični kamp.! Na obali nima kaj nastavljati svoje gole riti!
Prognostik |  14 .07. 2023 ob  18: 52
Jutri bo spet. Naj ga dajo na fejs.
Martin Kacur |  14 .07. 2023 ob  13: 19
15
Ma kaj ti Žabarji nebi šli raje na Hrvaško, preko Madžarske? Zblojeni do konca, kdo jim kaj hoče. Zdaj se jih še gledat ne sme.

Je pa fanj, da Regioanl objavlja take novice. Boljše so kot o Zmagotu Jelinčiču.
hribi |  14 .07. 2023 ob  13: 04
28
Glej glej te cellince. Kar veliko njih je imelo podobne težave in njihov moški je celo spraševal tega tipa. Če bi bil pravi moški in bi res bilo kaj narobe bi ga moral prijaviti policijo ali pa kar nabiti kot svinjo. Ahahah. Vsi v Ankaranu vedo za koga gre. Je malce munjen domačin. Sicer pa pedofili ne gledajo žensk, jih sploh ne zanimajo.
Sedaj pa rabimo še kako gospo iz Ljubljane in novodobnega novinarja ala Kanal A da naredi reportazo o pedofilu ki posiljuje nudistke.
alfa |  14 .07. 2023 ob  12: 55
43
ure in ure ....VEČ DNI...tako pravi....ja kaj za boga ni ukrepala že 1 dan....jaz bi že 1.uro