SPOMLADANSKO ČIŠČENJE NEKOLIKO DRUGAČE: Namesto stanovanja, 'očistite' svoj partnerski odnos

Trendi

Brez dobre komunikacije, iskrenosti in poštenosti ni kvalitetnega partnerskega odnosa. Pari, zlasti v dalj časa trajajočih zvezah, se na primer pogosto "zataknejo" pri površni komunikaciji. Normalno je, da se v vsaki zvezi naberejo določena nezadovoljstva. Pomembno pa je, da se jim ne prepustita, ampak ukrepata. S temi štirimi nasveti lahko izboljšata vajin odnos.

1. Izboljšajta komunikacijo

Brez prave komunikacije, iskrenosti in poštenosti ni dobre zveze. Pari, zlasti v dalj časa trajajočih odnosih, se na primer pogosto "zataknejo" pri površni komunikaciji, ki je podobna izmenjavi potrebnih informacij ali nejasnim komentarjem, ki lahko zmedejo drugo stran in vodijo do napačnih zaključkov.

Ali veste, kako se vaš partner oziroma partnerka počuti ali kaj razmišlja? Ali poznate težave, ki jih ima v službi in mu/ji povzročajo tesnobo? Se vam zdi, da vas partner/ka posluša in sliši? Bodita iskrena in odprta eden do drugega. Če vaju kaj moti, si to tudi odkrito povejta.

2. Razporedita odgovornosti

Pomembno je razporediti dolžnosti in odgovornosti, tako da noben partner ne bo preobremenjen, ampak bosta skupaj nosila breme. Če torej želite imeti s partnerjem/partnerko srečnejši in boljši odnos, se usedita in dogovorita, kdo bo kaj počel in kdo bo za kaj poskrbel. Na primer, medtem ko eden skrbi za redno plačevanje položnic, drugi beleži, kaj je treba kupiti v trgovini. Če raje čistite kuhinjo in je kuhanje vaša nočna mora, poskrbite za čiščenje, kuhal/a pa bo partner/ka.

Po potrebi bodite tudi prilagodljivi. Če mora vaš partner/ka na primer ves teden ostati dlje v službi in ne zna kuhati, večerjo pripravite vi. Vedno se poskušajta potruditi, da si olajšata skupno življenje. Pazita drug na drugega in sreče v ljubezni ne bo manjkalo.

4. Načrtujta seks

"Tudi seks naj bo prioriteta. Namesto da bi seksala ob koncu zelo dolgega in težkega dneva, na primer po večerji in po sprehodu psov, naj bo to prva stvar, ki jo naredita, ko vstopita v hišo," svetuje seks terapevt Murray Blacket, in doda, da ob vikendih, ko ne delata, rezervirajta čas za crkljanje.

"Ne skočita takoj iz postelje in naj se vama ne mudi v supermarket. Ostanita še malo v postelji. Tesno drug ob drugem. Nekaj ​​se bo verjetno zgodilo," pravi Blacket.

3. Pogovorita se o financah

Partnerja, ki drug pred drugim skrivata, koliko zaslužita ali koliko denarja sta prihranila, ne bi smela pričakovati dolge in srečne ljubezni, saj je to v takšnih okoliščinah težko doseči.

Če partnerju/ki ne morete odkrito povedati, koliko zaslužite, koliko zapravite in prihranite, potem morda on oziroma ona ni najboljša izbira za vas. V partnerskem odnosu je pomembno biti iskren, saj je odkritost temelj dobrih odnosov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija