SPLOH SE NE ZAVEDATE, KOLIKO DOBREGA VAM LAHKO PRINESE! To besedo zmorejo izgovoriti samo nekateri ljudje

Trendi

Nikoli ni prepozno, da se nekomu opravičite. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se tega naučite.

Opravičilo ni znak šibkosti

Tisti, ki se lahko opraviči, je zmagovalec. Močnejši ni tisti, ki ostaja tog v svojih stališčih in prepričanjih, ampak tisti, ki zna preboleti malenkosti in neumnosti ter na prvo mesto postaviti dobro počutje obeh (ali več) oseb.

Oseba, ki se zna opravičiti, je sposobna postaviti na stran svoj ponos in dati prednost tistemu, kar je zares pomembno. Na primer, srečni pari niso tisti, ki se nikoli ne prepirajo, ampak tisti, ki jim uspe najti ravnovesje, ker se oba partnerja znata opravičiti drug drugemu ob pravem času.

Prednosti izrečenega opravičila

Znati reči, da nam je žal, ni koristno in zdravo le v intimnih odnosih, ampak v katerem koli odnosu. Morali bi se znati opravičiti staršem za vse tiste situacije, v katerih smo bili sebični in nismo znali razumeti in ceniti njihove ljubezni do nas; našim prijateljem za vse tiste situacije, ko smo jih obsojali ali kritizirali, ne da bi v resnici poskušali razumeti njihovo plat; vsem znancem, ki so v neki točki vstopili v naše življenje in ki smo jim zavestno ali nezavedno naredili kaj slabega.

Kako reči 'oprosti'

Vsak se lahko naučiti opravičiti. Za tiste, ki morda niso spretni z besedami in se ne znajo opravičiti iz oči v oči, obstajajo drugi načini. Lahko na primer napišete fizično pismo, pošljete e-pošto ali sms z opravičilom. Opravičite se lahko tudi s pesmijo, če gre za bližnjo osebo.

Navsezadnje ni pomemben način, temveč namen in cilj. In to je želja, da nekomu podarite brezpogojno ljubezen in da ste pomirjeni z vsemi okoli sebe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija