SPLET PREPLAVIL BIZAREN TREND SAMOPORJAVITVE! Do hitrejše zagorelosti si pomagajo s pršilom za nos (VIDEO)

Trendi

Nov bizaren TikTok trend, ki ga večinoma prakticirajo uporabniki TikToka iz ZDA, predstavlja metodo porjavitve kože brez sonca. Pri tem ljubitelji sijoče bronaste kože uporabljajo pršilo za nos. Seveda strokovnjaki niso navdušeni nad tem trendom.

Steklenička omenjenega pršila za nos naj bi vsebovala sestavino melanotan. Gre za nelicencirano in večinoma nepreizkušeno obliko alfa melanocit stimulirajočega hormona, ki spodbuja tvorbo rjavo-črnega pigmenta (melanina) v koži. Ker je melanin pigment, ki določa barvo kože, naj bi vdihavanje melanotana povzročilo samoporjavitev.

@ashdanwoollam

as u can see i’m definitely burnt.

♬ The Boy Is Mine - Brandy & Monica

@maddicordelll Reply to @chloehuntx @official_bbextremetan the best ????????????any Qs gals jusr comment below xxx #tan #sunbed #nasalspray #bbextremetan3 ♬ original sound - MC????????

Melanin proizvajajo celice melanociti, ki se nahajajo v določenih plasteh kože. Produkcija melanina je kompleksen proces. Obstajata dve vrsti melanina: eumelanin, ki je odgovoren za rjavo in črno barvo ter feomelanin, ki je odgovoren za rumene in rdeče tone. Količina proizvedenega melanina, vrsta melanina in porazdeljenost po koži določajo barvo kože in las.

V Ameriki so pršila za nos uvrščena med zdravila in bi kot taka morala iti skozi določen postopek, da bi veljala kot varna za uporabo. Pršila za nos, ki jih uporabljajo predvsem najstnice, ki želijo biti privlačno zagorele, niso dokazano varna!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija