ŠOUP DEL AKCIJE BOŽIČEK ZA EN DAN: Obdaril bo 30 socialno ogroženih mladostnikov

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se izjemno dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v teh negotovih časih. Verjamejo, da je njihova dolžnost in odgovornost, da so aktivni na socialnem področju ter pomagajo tistim, ki potrebujejo njihovo pomoč.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu so se odločili, da bodo sami še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. ŠOUP-ova ekipa je tako pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov.

"Upamo, da smo mladostnikom v stiski s to gesto nekoliko polepšali praznični čas in zaključek koledarskega leta. Darila, ki smo jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino smo izbrali, ker menimo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje našo pomoč," so ob tem zapisali.

Študenti v socialni stiski se lahko še vedno prijavijo, če želijo pridobiti finančno pomoč ŠOUP!

ŠOUP je, poleg sodelovanja v akciji Božiček za en dan, pred dnevi objavil tudi poziv za finančno pomoč študentom v prazničnem času. Vse socialno ogrožene študente želijo ponovno opomniti, da se lahko prijavijo na poziv za finančno pomoč. Prijave so podaljšali do 10. decembra 2021.

Na poziv se lahko prijavijo domači in tuji študenti, ki v letu 2021/2022 študirajo na Univerzi na Primorskem. Vsa vprašanja jim lahko posredujejo po e-pošti info@soup.si. Od 3. decembra 2021 dalje lahko študentje potrebno dokumentacijo oddajo tudi na INFO točki ŠOUP, vsak delovni dan od 9. do 12. ure ter od 13. do 15. ure. Vse pomembne informacije so navedene na spletni strani www.soup.si.

"Veseli me, da se je naša ekipa v decembru posvetila socialnim projektom. Na študente in njihove stiske nismo pozabili in verjamemo, da bo potrebno na položaj socialno ogroženih študentov opozarjati tudi v prihodnjem koledarskem letu. Nesprejemljivo je, da imajo nekateri študenti težave pri plačevanju najemnin in osnovnih stroškov, ki jih morajo pokrivati, če želijo pri nas normalno študirati. Tudi v bodoče bomo na ŠOUP opozarjali na anomalije v sistemu, zanje bomo poskušali poiskati tudi primerne rešitve," je dejal predsednik ŠOUP Jure Ciglar.