SLOVENCI PRODAJALI MAMILA IN PRALI DENAR: Milijonski posel v Istri in Kvarnerju

Kronika

Policisti Uprave za gospodarsko kriminaliteto in korupcijo so v sodelovanju z občinskim državnim odvetništvom v Pulju opravili kriminalistično preiskavo dveh 48-letnih slovenskih državljanov in 46-letnega slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja pranja denarja, poroča Glas Istre.

Fotografija je simbolična.

Dva 48-letnika sta osumljena, da sta med letoma 2002 in 2010 v Združenih državah Amerike pridobila večjo vsoto denarja s prodajo substanc, ki so s predpisi razglašene za mamila.

Tovrstna sredstva sta vlagala v nakupe nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja v svojem imenu, pa tudi v imenu podjetij v svoji lasti, vse z namenom prikritja nezakonitega izvora denarja.

Eden od 48-letnikov je osumljen tudi, da je večjo vsoto denarja, pridobljeno s prej opisanimi protipravnimi dejanji, vplačal na račun 46-letnika. Slednji je na svoje ime kupil večje število nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja, čeprav je vedel, da gre za denar, ki je bil pridobljen nezakonito.

Skupna materialna škoda, povzročena z omenjenimi dejanji, je ocenjena na več kot milijon evrov. Policisti so o vsem ugotovljenem obvestili pristojno državno pravobranilstvo.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija