SILOVITA UJMA PRIZADELA ISTRO: V dveh urah 8000 udarov strele

Svet

Območje hrvaške Istre in Kvarnerja je ponoči zajela silovita ujma z močnim deževjem, nevihtnim vetrom in več kot 8000 udari strel v dveh urah, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Večje škode nevihta ni povzročila, so pa gasilci odstranili nekaj dreves, ki so padla na ceste.

V Umagu in Novigradu je v tem kratkem času padlo 32 milimetrov dežja, v Poreču in Motovunu 15 milimetrov, v Pulju pa so ga namerili 13 milimetrov. Veter je po meritvah meteoroloških postaj na območju Pulja v sunkih dosegel hitrost 86 kilometrov na uro. Temperature so se po nevihti znižale za okoli pet stopinj.

Glede na razvoj nevihtnih sistemov na območju Italije je bilo ujmo mogoče pravočasno predvideti, tako da so imeli tudi mornarji dovolj časa, da so se umaknili na varno, je še poročala Hina, ki se sklicuje na istrski meteorološki portal Istramet.

Petkova nevihta je sicer po napovedi meteorologov uvod v obilnejše deževje, ki bo območje zajelo danes in bo predvidoma ponehalo v nedeljo sredi dneva. Tudi tokrat lokalno pričakujejo močnejše nevihte.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija