ZAGATNO BO, DO 34 STOPINJ CELZIJA: Prihaja osvežitev!

Slovenija

Dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se lahko tudi nadaljujejo v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Obeti

V ponedeljek bo na zahodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. V torek bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika

Nad osrednjim delom celine je šibko ciklonsko območje. Od zahoda se Alpam približuje obsežna vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka topel in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih južno in vzhodno od nas bo še sončno in vroče. Predvsem v Alpah bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

V nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami.

Biovreme

Danes se bo vremenska obremenitev stopnjevala, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nižinah bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Vročina bo najbolj obremenjujoča v mestih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija