ŠE VEDNO UJETI V JAMI: Z reševanjem bodo znova poskusili danes

Kronika

V Križni jami bo ob nadaljnjem zniževanju vodne gladine predvidoma stekla reševalna akcija petih ljudi, ki so zaradi visokega vodostaja od sobote popoldne ujeti v jamskem rovu, približno 2,4 kilometra od vhoda v jamo. Vodostaj se je v nedeljo proti večeru začel zniževati, dokončno odločitev pa naj bi sprejeli danes po preučitvi razmer.

Tričlanska družina in dva vodnika so v jamo na ogled krenili v soboto okoli 8. ure, a se zaradi dviga gladine vode, ki jim je zaprla pot proti površju, niso uspeli vrniti. Že v soboto popoldne je stekla reševalna akcija, doslej pa sta se do ujetih prebili dve ekipi potapljačev in jih oskrbeli z vsem potrebnim.

Peterica je sicer na varnem, v ogrevanem bivaku na skalni polici približno deset metrov nad vodo, imajo hrano, topla oblačila in gorilnike, njihovo stanje pa je po zadnjih poročilih jamarsko-potapljaške ekipe, ki se je v nedeljo zvečer vrnila iz jame, stabilno.

Reševalci so ponoči dežurali pred vhodom v Križno jamo, danes okoli 9. ure pa se bo v jamo znova odpravila ekipa jamarskih potapljačev, ki bo ocenila višino vodne gladine in možnosti za varno rešitev ujete skupine. Vodni tok je bil namreč v nedeljo zvečer še vedno močan, je pa gladina vode začela upadati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija