SE TUDI VI NE POČUTITE VEČ VARNO? Na Obali skokovita rast prodaje solzivcev, celo za tisoč odstotkov!

Koper

Zaradi skrbi za lastno varnost se je prodaja solzivca in drugih zaščitnih sprejev tudi na Obali zelo povečala, v eni izmed prodajalen celo za tisoč odstotkov. Očitno se tudi v slovenski Istri, tako kot v Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih, poslabšuje občutek varnosti ljudi. Zaščitne spreje kupujejo predvsem ženske, pa tudi moški za svoje hčerke in partnerke.

Čeprav uradne statistike ne beležijo zelo visokega porasta kriminala oziroma se največji porast nanaša predvsem na račun povečanja števila premoženjskih kaznivih dejanj, pa se občutek varnosti med ljudmi zelo hitro spreminja. Tudi na Obali se tako vse več ljudi odloča za nakup zaščitnih sredstev, predvsem solzivcev in obrambnih sprejev.

Obe obalni trgovini, ki prodajata lovsko in vojaško opremo, imata v svojem prodajnem programu tudi zaščitne spreje; v obeh beležijo v zadnjih mesecih skokovito rast prodaje. Tako so nam v eni izmed njih potrdili, da se je pri njih prodaja solzivcev v zadnjih mesecih povečala, tako kot v nekaterih drugih trgovinah po Sloveniji, za kar tisoč odstotkov.

Kupujejo jih ženske vseh starosti, pa tudi moški za svoje hčerke, partnerke oziroma žene. Cene solzivcev se gibajo med 10 in 20 evri, potrošnice pa posegajo po tistih, ki so manjše velikosti in se dobro prilegajo v torbico.

Trend povečane prodaje se zaenkrat odraža samo na zaščitnih sprejih, medtem ko po elektrošokerjih ni povpraševanja, tudi zaradi relativno visoke cene; ta se giblje okoli 80 do 100 evrov.

Po besedah naših sogovornikov je povečano zanimanje za nakup zaščitnih sprejev povezano s poročanjem medijev o rasti kaznivih dejanj, zlasti na področju spolnega nasilja; žensko populacijo je zelo prestrašila tudi novica o množičnem posilstvu na Markovcu, ki še vedno odmeva v javnosti, čeprav so pristojni zelo skopi z informacijami.

V prihodnjih mesecih trgovci z obrambnimi sredstvi, tudi na Obali, pričakujejo še nadaljnje povečevanje povpraševanja, ki je doseglo že tako dimenzijo, da ponekod zmanjkuje zalog, dobavitelji pa ne uspejo zagotoviti nove ustrezne količine. Tako so v eni od obalnih trgovin nove dobave zaščitnih sprejev predvidene šele za po novem letu.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .11. 2023 ob  13: 05
Seveda se ne pocutimo varno. Muzi zadekancev je vedno vec, posiljevati so ze zaceli, manjka samo se klanje z nozi po cestah, kar 100% se pride. Nase sodstvo ni vredno pol pizde hladne vode in te izrodke spusca na prostost, ravno tako gnusarjeva!
Pjero Panin |  23 .11. 2023 ob  19: 45
Je dobra stvar,lahko ga kupus za deset evrov in pol prodas za 50e.
Eni dobro sluzijo.
Sej stvar je vredu samo pol hidis okoli poun samozavesti in odlocnosti.....in zive duse ki bi ti kaj hotla od nikjer
kokodek |  23 .11. 2023 ob  17: 48
kolektivni strah, dobra prodaja, še boljši zaslužki
Ištrijan |  23 .11. 2023 ob  13: 53
-9
SE TUDI VI NE POČUTITE VEČ VARNO? Na Obali skokovita rast prodaje solzivcev, celo za tisoč odstotkov!

Nasedanje Grimsu in podobnim prodajalcem straha!