DOMNEVNO POSILSTVO NA OBMOČJU KOPRA: So bili storilci identificirani?

Kronika

Čeprav bo kmalu minilo mesec dni od novice o domnevnem posilstvu mlajše ženske na območju Kopra, v katerem naj bi bilo udeleženih več storilcev, tožilstvo po vsej verjetnosti o tem še ni obveščeno. Tako ostaja neznanka, ali so bili storilci sploh identificirani in privedeni pred preiskovalnega sodnika. 

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so bili o sumu kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost obveščeni ter da so policisti po prejemu obvestila o teh kaznivih dejanjih, ki naj bi se zgodila na področju Kopra, pričeli s kriminalistično preiskavo in intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah omenjenih kaznivih dejanj.  Kot so takrat navedli, so kriminalisti v predkazenskem postopku začeli z zbiranjem obvestil in dokazov o štirih kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost, ki so bila naznanjena v mesecu septembru letos. 

Po skoraj mesecu dni pa so z dodatnimi pojasnili, v kateri fazi je preiskava in ali je bila že podana kazenska ovadba zoper domnevne storilce, zelo skopi. "V zvezi s štirimi primeri kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, katere preiskujemo od meseca septembra 2023, sporočamo, da so vsi štirje primeri še v fazi preiskave. Ko bo predkazenski postopek zaključen, bomo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo," so na naša vprašanja odgovorili na PU Koper.

Vendar pa smo uspeli izvedeti, da primerov kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, ki so se na območju PU Koper zgodili septembra letos, tožilstvo po vsej verjetnosti še ne obravnava, kar pomeni, da naj še ne bi prejelo ugotovitev predkazenskega postopka.

"Glede na to, da nas sprašujete za zadeve iz septembra, je verjetno, da o njih še nismo bili obveščeni," je na naša vprašanja odgovorila Barbara Milič Rožman, višja državna tožilka in vodja Okrožnega državnega tožilstva v Kopru, na katero smo naslovili vprašanja, ali je predkazenski postopek že zaključen in proti koliko osebam se vodijo postopki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  18 .10. 2023 ob  14: 55
33
So zasciteni bolj kot polarni medvedi