SAMO ŠE DVA NA KOPRSKI ZATOŽNI KLOPI ZARADI UGRABITVE V ANKARANU: Za umor bodo sodili ljubljanski sodniki

Kronika

Na okrožnem sodišču v Kopru se po poletni prekinitvi nadaljuje sojenje obtoženim za domnevno ugrabitev Danijela Božića, ki so ga kasneje našli mrtvega in poskus ugrabitve Žarka Tešanovića. V tem tednu so opravili dva naroka. Obtoženi Klemen Kadivec je izpovedbe Božićeve sestre označil za čisto izmišljotino.

Obtoženi črnogorski državljan Bojan Stanojević, ki so ga pred meseci izpustili iz pripora, ni prišel na sodišče, dal pa je soglasje za sojenje v nenavzočnosti. Na zatožni klopi sta bila tako le Klemen Kadivec in Dragan Čikojević.

Postopek zoper Kadivca so znova priključili zadevi, potem ko so ga aprila začasno izločili. Takrat je obtoženi zaradi porušenega zaupanja preklical pooblastilo za zastopanje odvetniku Dejanu Markoviću. Ta je zdaj spet njegov zagovornik.

V sredo je Kadivec povedal, da se je seznanil z vsebino aprilskega pričanja Dijane Bukurov, sestre pokojnega Božića. Njeno izpovedbo je označil za popolno izmišljotino. Svojo verzijo dogodkov je Božićeva sestra pred meseci povedala tudi za naš portal.

Tožilstvo je v sredo med drugim predlagalo zaslišanje zaščitene priče Dejana Nevzatovića, domnevno skesanega člana kriminalne združbe. Odvetniki obdolžencev so temu nasprotovali. Kadivec je zatrdil, da "je Nevzatović podaljšana roka NPU" in da "je približno četrtina zapornikov v Sloveniji v zaporu zaradi njega".

Danes so drugič zaslišali Elmo Muratović, partnerko umorjenega Božića. Zagovorniki obtoženih so jo spraševali o okoliščinah, v katerih je na Policijski postaji Koper prevzela družinski avto, ki so ga policisti našli v Ankaranu. Zanimale so jih podrobnosti glede tega, kdaj so avto preiskali in kaj so v njem našli.

Današnji narok se nadaljuje z branjem listinskih dokazov glede najemov vozil pri podjetju Navis Mobil. Z vozilom tega podjetja naj bi Božića odpeljali iz Ankarana. Kadivec je bil pogosta stranka podjetja. Po ugotovitvah policije naj bi v Navis Mobilu manipulirali s podatki GPS naprav o tem, kje so se vozila gibala.

Danijel Božić je izginil 15. novembra 2019, potem ko je iz Ljubljane v Ankaran pripeljal Klemna Kadivca in Žarka Tešanovića. V Ankaranu so mimoidoči slišali kričanje in videli prerivanje, zato so poklicali policiste. Ti so rešili Tešanovića, Božića pa so odpeljali pred njihovim prihodom. V začetku decembra so ga našli umorjenega v okolici Kranja.

Nacionalni preiskovalni urad je poleti končal preiskavo v primeru umora Božića. Ločen sodni postopek bo predvidoma potekal v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija