S POLETNO SEZONO ZADOVOLJNI: Kaj nameravajo storiti, da bi privabili turiste tudi v drugih letnih časih?

Koper

Portoroška plaža, ki je bila v sredini julija še na pol prazna, se je očitno v naslednjih tednih napolnila. V tamkajšnjem turističnem združenju pravijo, da so z letošnjo poletno sezono zadovoljni, saj naj bi bila primerljiva z lansko, ko so 15.000 nočitev ustvarili samo motoristi na srečanju Harley Davidson. Kaj pa Koper in Izola? So zadovoljni z letošnjim obiskom?

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper so nam pojasnili, da je bila letošnja poletna sezona tako po številu prihodov kot po številu nočitev boljša od lanske. Zadovoljni so tudi v Turističnem združenju Izola, celotno letošnje leto je primerljivo z letom 2019, celo za nekaj odstotkov boljše. 

Seveda pa stremijo k temu, da bi sezono podaljšali tudi v jesen in druge letne čase. V Izoli denimo stavijo na kulinariko. "Oktobra pripravljamo zadnji pomol okusov letošnjega leta, in sicer v soboto, 14. oktobra, potem sledijo tudi dnevi kalamarov in novembra dnevi bakalaja," je pojasnila Tjaša Likar. Vabijo tudi v butični muzej Hiša Izolana, ki na interaktiven način obuja izolsko zgodovino. Pa na njihove kolesarske in pešpoti ter na podeželje, kjer lahko preživite dan z domačini.

Med glavnimi aduti Kopra je, tako Andreja Čmaj Fakin, "mediteranska klima, ki omogoča aktivnosti ob morju in v naravi". "Ena stvar, ki podaljšuje sezono, so tudi naše prireditve. Ena večjih nas čaka ravno ta konec tedna - Altroke Sladka Istra."  

S ponudniki želijo razvijati butična avtentična doživetja, ki bi bila aktualna čez celo leto. Spomnimo, prav ta mesec je Koper obiskala milijonta gostja, ki je s križarko pripotovala iz daljnega Teksasa.

V Portorožu se med drugim osredotočajo še na welness ponudbo, hotele pa od jeseni do pomladi polnijo poslovni gostje. Potrošnja teh na destinaciji je, tako pravijo, višja od potrošnje ostalih gostov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  26 .09. 2023 ob  23: 34
Ce bi bil turist en dan morda dva glih da se odpocijes in gres naprej.
Kriminala dosti ni tako da je vsaj varna postojanka.
Ponoci je tudi mir in spis ko top