REKONSTRUKCIJA MASAKRA V SPLITU: Poglejte, kaj se je dogajalo v soboto (VIDEO)

Kronika

Splitčani so še vedno v šoku zaradi sobotnega krvavega pohoda 25-letnega Filipa Zavadlava, ki je sredi Varoša ustrelil in ubil tri ljudi. Mladenič se trenutno nahaja v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, saj po besedah njegovega odvetnika, še vedno ni pri sebi. 25-letnik tako še vedno ni govoril ne s policijo ne z zagovornikom, v primeru, ki je pretresel Hrvaško, pa ostaja veliko neznank, med katerimi, kje je dobil kalašnikov in kaj je v resnici bil njegov motiv. Na portalu jutranji.hr so medtem objavili rekonstrukcijo masakra.

Potrjeno je, da se je pokol pričel v soboto ob 15.35, ko je Zavadlav v ulici Šperun naletel na 38-letnega Jurico Torlaka in 25-letnega Marina Ožića Paića. Oba sta bila na motorju. Zavadlav ni spregovoril niti besede, vanju je usmeril avtomatsko puško in pričel streljati. Ožić Paić je mrtev obležal pod motorjem, Torlak je umrl v bolnišnici, piše jutranji.hr.

Zavadlav je strelski pohod nadaljeval na Radmilovićevi ulici, kjer je ob 15.40 srečal 25-letnega Marina Bobana, tudi on je bil ravno na motorju. Tu je nenadzorovano izstrelil več nabojev, ki so poleg Bobana prerešetali še osebni avtomobil, v katerem so se nahajale tri osebe, ki pa k sreči niso bile poškodovane.

Nato se je hladnokrvno odpravil na sprehod po splitskih ulicah, z veliko puško v rokah. Na poti do doma je v zabojnik za smeti skril orožje, doma se je še preoblekel v čista oblačila, ob 17. uri pa se je pojavil v lokalu Borsalino na Skalicah. Kaj je počel vmes, zaenkrat ostaja skrivnost. V lokalu se je dobil z očetom in bratom, naročil kavo, le nekoliko minut kasneje pa ga je ravno tam aretirala policija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija