POTRES NAJBOLJ ČUTILI V KOPRU IN LJUBLJANI: Treslo se je pohištvo, žvenketalo je steklo, mnogi zbežali na prosto (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Poročali smo že o močnem potresu, ki je danes okoli 7 ure zjutraj stresel osrednjo Italijo. Tresenje tal je mnoge pošteno prestrašilo. 

Na spletni strani Agencije za okolje so Slovenci do 13. ure izpolnili 1560 spletnih vprašalnikov o učinkih potresa. Najbolj intenzivno so potres čutili na Primorskem in v Ljubljani z okolico, kjer so izpolnili tudi največ vprašalnikov (Ljubljančani 749, Koprčani 127).  

Karta samodejno ocenjenih intenzitet po naseljih za potres 9. novembra 2022 ob 7.07 pri Riminiju, Italija. Vir: ARSO

Po navedbah Andreja Vuge iz Agencije za okolje so prebivalci osrednje Slovenije potres čutili približno enako kot na Primorskem. So pa potres čutili tudi na drugem koncu države, v  Murski Soboti, ki je od žarišča potresa tudi najbolj oddaljena.

Kmalu po potresu so se začeli prebivalci Slovenije oglašati na družbenih omrežjih. Oglasili so se iz Kopra, Izole, Pirana, Umaga, Trsta, pa vse do Ljubljane in Domžal.

Treslo naj bi se več kot pol minute!

Objavil/a Regional dne Torek, 08. november 2022

Po podatkih iz vprašalnikov so opazovalci poročali o nihanju visečih predmetov, tresenju pohištva in žvenketanju stekla. Nekatere je potres zbudil iz spanja, dobrih 30 odstotkov prebivalcev predvsem jugozahodne Slovenije pa je tudi pošteno prestrašil. Nekatere tako močno, da so zbežali na prosto, je povedal Vuga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija