POTNIŠKI VLAK, POLN DROGE: V kabini za osebje tihotapil heroin in konopljo

Kronika

Policisti so na izrednem potniškem vlaku, ki je bi namenjen v Avstrijo in je na mejni prehod za mednarodni železniški promet v Dobovi iz Turčije pripeljal v soboto, odkrili večjo količino prepovedanih mamil. Pri pregledu potniškega vagona, ki ga je uporabljalo osebje, so odkrili potovalno torbo z nekaj več kot 13 kilogrami heroina.

Fotografiji sta simbolični.

Vodja kriminalističnega sektorja Policijske uprave (PU) Novo mesto France Božičnik je na včerajšnji novinarski konferenci na postaji mejne policije v Dobovi povedal, da je bilo v torbi 26 zavitkov heroina s skupno težo nekaj več kot 13 kilogramov in nekaj več kot polkilogramska vrečka s prepovedano konopljo.

Torba je bila last 35-letnega srbskega državljana, zaposlenega na vlaku, za katerega je preiskovalni sodnik odredil pripor. Grozi mu zaporna kazen od pet do 15 let.

Glede na ugotovitve sklepajo, da je omenjeni tihotapec član večje kriminalne združbe, policija pa preiskavo nadaljuje v tej smeri. Policisti sicer ocenjujejo, da bi bil zaseženi heroin lahko vreden več kot 1,33 milijona evrov, je še navedel Božičnik.

Po podatkih PU Novo mesto so na njenem območju v zadnjih 15 letih zasegli približno 900 kilogramov različnih prepovedanih mamil, od tega skupaj z zadnjim zasegom 460 kilogramov heroina, več kot 400 kilogramov prepovedane konoplje, 10 kilogramov amfetaminov in med drugim še nekaj manjših količin različnih tablet, ki so vsebovale psihoaktivne substance in kokain.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
melinelie4 |  16 .10. 2019 ob  15: 02
-1

Ponudba posojil zanesljiva in hitra v Sloveniji, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija , email: borut.martin@gmail.com / Whatsapp 33644684281

Ponudba posojil zanesljiva in hitra v Sloveniji, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija , email: borut.martin@gmail.com / Whatsapp 33644684281