POLICIJA PREISKUJE IZGINOTJE LABODJIH MLADIČEV: Storilca bo kazensko ovadila!

Koper

V ponedeljek zjutraj so koprske policiste obvestili, da je neznanec iz gnezda nezakonito odvzel šest labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Policisti in kriminalisti so na kraju opravili ogled, sledi nadaljnja preiskava. Storilca bodo policisti kazensko ovadili, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Foto: Jernej Soban

Včeraj malo pred 7. uro zjutraj so bili koprski policisti obveščeni, da je neznani storilec iz gnezda nezakonito odvzel šest labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Labodji mladiči so se labodjemu paru izvalili pred dnevi ob enem od kanalov koprske bonifike. Pred plenilcu jih je varovala prostovoljka, ki pa jih je, po poročanju lokalnih medijev, žive nazadnje videla v nedeljo zvečer. Nekaj ur pozneje, še pred ponedeljkovim sončnim vzhodom, pa jih ni bilo več. 

Labodji par je že drugo leto zapored gnezdil ob enem od kanalov koprske bonifike in več kot mesec dni sta laboda izmenično grela jajca.

O omenjenem labodjem paru, Gigi in Čupku, smo poročali že pred letom dni, ko sta v centru Kopra zaustavila promet

Varuhi labodov, ki njihova gnezda prostovoljno varujejo že nekaj let, ne verjamejo, da je mladičke, ki brez staršev niti ne morejo preživeti, požrl kakšen plenilec.

Nasprotno menijo, da je labodjo družino napadel človek in mladiče odtujil, da bi jih prodal na črnem trgu. Izvedeli so namreč, da naj bi labode kot okras uporabljali na zasebnih zemljiših.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  05 .05. 2021 ob  18: 01
Kje naj jih imam,na balkonu?
olor |  05 .05. 2021 ob  11: 16
Kukurux, a imaš ti prste zraven? Povej komu in za koliko si prodal mladiče. Razkrij se, če ne te bom jaz. Baraba pokvarjena.
porkamalora |  04 .05. 2021 ob  22: 27
Velika dragocenost za okoliš. Še veliko je lepega po Obali in žal zmeraj več plitkih in neodgovornih bedakov. Nadzorne kamere na strateških lokacijah stanejo nič v primerjavi s škodo, ki je nastala. Upam, da jim pridejo na sled.
Pjero Panin |  04 .05. 2021 ob  21: 17
Drugo sezono zberite denar in placajte nekoga ki bo tam 24/7.
1000e na mesec plus zastonj prebivalisce.
Zbere se prostovoljne prispevke itd.
Hallo smo v evropi,ni treba vec furat tradicije