"MLADI DRUŽINICI V KOPRU SO TO NOČ UKRADLI OTROKE": Očeta, ki jih je branil, poškodovali

Koper

"Mladi družinici v Kopru so to noč ukradli otroke. Zveni nepojmljivo? Če bi se zgodilo komu od nas, ljudi, bi novica zasekala v srce vsakega čutečega človeka," se glasi začetek objave na Facebooku, ki v nadaljevanju pojasni, da so neznanci danes v Kopru ukradli labodje mladiče.

foto: Jernej Soban

Nedavno se je labodoma, njuni zaščitniki so ju poimenovali Gigi in Čupko, izvalilo več puhastih mladičev, ponoči pa so jih nepridipravi šest ukradli. S seboj so odnesli tudi eno jajce. Možnost, da bi jih odnesla kakšna žival, je praktično nična. 

Na Policijski upravi Koper so bili o tatvini obveščeni danes zjutraj, malo pred 7. uro. Pregledali so teren in po besedah prostovoljke, ki v Kopru že več let čuva labodje družine, ugotovili, da gre za krajo. Nepridipravi naj bi med krajo celo v prsni koš udarili ali brcnili očeta, ko je branil mladiče.

Če se mladički, stari komaj dva dneva, ne bodo kmalu vrnili k staršema, bodo najverjetneje poginili

Mladi družinici v Kopru so to noč ukradli otroke. Zveni nepojmljivo? Če bi se zgodilo komu od nas, ljudi, bi novica...

Objavil/a Skupaj dne Ponedeljek, 03. maj 2021

"Če kdo ve karkoli, kar bi pomagalo policiji pri preiskavi dogodka, jih, prosimo, obvestite. Četudi je možnost, da bi odkrili storilce in vrnili labodke staršem, še tako neznatna," prosijo prostovoljci, ki varujejo labode, ki si dom poiščejo na Obali.

To pa ni prvi in edini primer kraje ali vsaj poskusa kraje labodov. Lani smo poročali, da so v mesecu juniju labodje mladiče skušali "stlačiti" v torbo in jih odnesti. Rešila jih je oseba, ki je takrat ravno varovala labodjo družino. Podobno naj bi se dogajalo tudi v nam bližnjih Miljah. Po informacijah prostovoljcev naj bi labodje mladiče prodajali kot okras na privatnih posestvih z jezeri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  04 .05. 2021 ob  22: 32
@forešter4 - če se že oglašaš, se potrudi in napiši razumljivo in pravilno. Mogoče pa bo treba na kakšen tečaj slovenskega jezika .....
Prognostik |  04 .05. 2021 ob  12: 06
-3
Ti italjanoli kradejo, saj se ve, povsod se štulijo kjer ni treba.
forešter4 |  04 .05. 2021 ob  08: 02
-2
to so jih ukradli te vaši italajnčki, kateri jih majo vsi radi in je kultrufa ful lepa njihova....prekleti fašisti so bili in bojo!
Nina |  03 .05. 2021 ob  17: 04
Da sm jst 100 kilski tip, bi ta golazn jedla po slamci do konca zivljenja
joe jaxson |  03 .05. 2021 ob  15: 41
15
kretene nabasane dobro "sprašit" - streznit z batinami, da si za vedno zapomnijo meje svoje objestnosti
Kristjan |  03 .05. 2021 ob  13: 58
17
Pr.kleta g.vna...da vam karla vse slabo vrnex1000
Ankarančan |  03 .05. 2021 ob  13: 51
22
Še en dokaz, da človeška neumnost nima meja.