POJASNILO DIREKCIJE ZA INFRASTRUKTURO: "Večje sanacije predora Valeta na Parenzani trenutno niso predvidene"

Piran

Poročali smo že o slabem stanju predora Valeta na Parenzani. Kot nas je obvestil bralec, se zidovi pred vhodom v predor krušijo, notranjost pa je porisana z grafiti. Bo prišlo do sanacije?

Z vprašanji smo se najprej obrnili na Občino Piran, a so nas obvestili, da državno infrastrukturo vzdržuje Cestno podjetje Koper (CPK). Slednji so nam pojasnili, da je upravljalec cestnega predora Direkcija RS za infrastrukturo, CPK pa izvaja redne preglede.

Okruškov, ki bi ogrožali varnost prehoda, niso zaznali. So pa seznanjeni z grafiti v notranjosti. Odstranitev teh je možna samo z visokotlačnim pranjem, kar pa bi lahko stene več kot 120 let starega predora, poškodovalo.

Informacije o večjih sanacijskih delih smo zato poiskali pri upravljalcu. Z Direkcije RS za infrastrukturo so nam odgovorili, da se na omenjenem delu kolesarske povezave Parenzana izvajajo redni pregledi. "Ker koncesionar večjih poškodb predora oz. okruškov ni zaznal, večjih sanacij trenutno ni predvidenih," so navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  04 .02. 2023 ob  06: 54
@zoran13 se strinjam. Ocitno mora bit prej kaksna oseba poškodovana da se bojo lenobe gnile premaknile iz svojih udobno oblazinjenih foteljev
zoran13 |  03 .02. 2023 ob  21: 41
Ker se v tudi v tem predoru vozi veliko rekreacijskih kolesarjev ter peščev, obstaja velika nevarnost, da bi se kakšen kamen odkrušil ter poškodoval kolesarja ali pešča. Potem pa bi se zaradi uveljavlanja odškodninske odgovornosti zaradi poškodb ali zdravljenja, hitro začeli sklicevati in prelagali odgovornost od enega na drugega...