PO BRUTALNEM UBOJU V LIDLU: Za 54-letnika odrejen preiskovalni zapor, grozi mu 40 let

Kronika

Za 54-letnega Željka Đekića, ki je v torek z nožem vzel življenje svoji 10 let mlajši nekdanji partnerki v splitski trgovini Lidl, je sodnik odredil enomesečni preiskovalni zapor. Zapor je zahtevalo državno odvetništvo, ker gre za posebej hude okoliščine kaznivega dejanja, za katero je lahko izrečena kazen do 40 let zapora.

Grozljiv dogodek se je zgodil v torek okoli 15. ure, ko je 44-letnica delala v Lidlovi trgovini v Poljički ulici v Splitu, kamor je prišel 54-letnik. Najprej je nanjo vpil, potem pa ji je izza hrbta zadal okoli 10 vbodov z nožem dolgim 18 cm, je pokazala obdukcija. Dobila je tudi pet ureznin. S kraja napada je bila prepeljana v splitsko bolnišnico, kjer je kmalu po prihodu umrla.

Nasilneža sta do prihoda policistov v trgovini zadržala dva kupca. Po opravljeni kriminalistični preiskavi oziroma zaslišanju je bil skupaj s kazensko ovadbo zaradi uboja izročen pripornemu nadzorniku.

Kot so za medije povedali v splitskem centru za socialno skrbstvo, imata pokojnica in napadalec 17-letnega sina, ki je zadnje mesece po razhodu staršev živel pri materi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija