PIRANČANI SO GLUHI ZA OPOZORILA: "Ne vem, ali imajo vsi kasko zavarovanje, da jim je vseeno!?"

Piran

Gladina morja se je sinoči v Piranu dvignila dovolj visoko, da je poplavilo Prešernovo nabrežje in nižje ležeče dele obale. Še višje plimovanje je napovedano za nocoj. Kljub opozorilom pa marsikateri Pirančan svojega jeklenega konjička ne umakne na varno. 

Da bo morje poplavljalo do četrtka, pri piranski civilni zaščiti opozarjajo že od začetka tedna. Za nocoj je bilo prvotno napovedano, da bo morska gladina porasla na 340 cm, a naj bi bila po zadnjih napovedih nekoliko nižja.

Piran sinoči.

"Po zadnjih podatkih Agencije za okolje RS naj bi gladina morja danes zvečer dosegla 330 cm, kar pomeni, da bi poplavljalo v višini 30 cm," pojasnjuje poveljnik piranske civilne zaščite Robert Zirnstein. Kot dodaja, so stvari pod kontrolo. V Piranu so v stalni pripravljenosti že od začetka tedna, saj so povišano plimovanje pričakovali.

V četrtek zjutraj med 8. in 10. uro bo gladina morja dosegala višino okoli 320 cm, zato opozarjajo voznike, ki bodo zapuščali mesto v tem času, naj to storijo že prej oziroma pred 8. uro.

Pozoren opazovalec pa se ne more znebiti vtisa, da nekateri Pirančani kljub opozorilom svojih vozil ne zaščitijo pred vremenskimi neugodnostmi ter jih ne umaknejo z obale. Ob tem se postavlja vprašanje, zakaj je temu tako. Da vozil ne umikajo, opažajo tudi pri piranski civilni zaščiti.

Piran sinoči.

"Veliko jih res ne umika vozil. Ne vem, ali imajo vsi kasko zavarovanje, da jim je vseeno. Zase vem, da bi poskrbel za svoje vozilo in ga umaknil na varno pred poškodbami. Je pa tudi res, da je življenje v Piranu specifično in marsikomu ni do tega, da bi hodil do parkirišča na Fornačah in nazaj. Mi opozorimo, potem pa je odvisno od vsakega posameznika, kaj bo storil," zaključuje Zirnstein.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  03 .11. 2021 ob  17: 44
Danes bo poplava forte ..
Mobitele v roke in gremo