PESTRA NOČ ZA PRIMORSKE GASILCE: Še vedno gori, tudi danes aktivirani helikopterji (FOTO, VIDEO)

Kronika

Gasilcem je preko noči uspelo zadržati ogenj za postavljenimi mejami. Burja je tudi preko noči razplamtevala več požarišč, proti jutru pa je nekaj dežja vsaj delno omililo napor gasilcev. Danes jim bodo pri gašenju ponovno pomagali helikopterji, italijanski je že prispel in začel gasiti, pridružil se mu bo vsaj še en slovenski.

"Preko noči je bilo kar pestro, zaradi burje so se žarišča razplamtevala. Trenutno so aktivna še tri požarišča, ki jih bomo danes tudi ob pomoči helikopterjev poskušali pogasiti," je povedal vodja intervencije Simon Vendramin.

Nekaj fografij iz današnjega požara v naravi na Cerju. ???? ????

Posted by PGD Šempeter pri Gorici on Wednesday, August 21, 2019

Ponoči je bilo na delu okrog 140 gasilcev, med njimi tudi 20 z italijanske strani. Danes jih bo na terenu zamenjalo 150 gasilcev, pomagali naj bi jim tudi štirje helikopterji.

AGGIORNAMENTO INCENDIO DI CERJE. Sono ancora impegnati in fase di contenimento lungo la strada regionale slovena nei...

Posted by PROTEZIONE CIVILE GORIZIA on Wednesday, August 21, 2019

Na Cerju je zagorelo v sredo nekaj po 12. uri, ogenj pa se je zaradi burje naglo širil. Po Vendarminovih besedah najbližja vas Lokvica ni ogrožena, prav tako ogenj ni ogrozil bližnjih kmetijskih površin, predvsem oljčnikov. Pred ognjem so uspeli obvarovati tudi pomnik miru na Cerju.

Pogled na požar na Cerju iz Mirna ???? Avtor videa: Valentina Ignjić

Posted by PGD Šempeter pri Gorici on Wednesday, August 21, 2019

Po prvih ocenah je doslej zgorelo okoli 100 hektarjev borovega in listnatega gozda ter podrastja. Na zaraščenem in deloma neprehodnem terenu so posredovali tudi pripadniki državne enote za varstvo pred nevarnimi ubojnimi sredstvi, saj so na tem območju še vedno ostanki iz prve svetovne vojne. Aktiviran je bil tudi državni načrt za pomoč ob večjih naravnih nesrečah. Zaradi gašenja požara je še vedno zaprta regionalna cesta Miren-Opatje Selo.

Odhod PGD Šempeter pri Gorici na intervencijo na Cerju. ???????? Avtor posnetka: Valentina Ignjić

Posted by PGD Šempeter pri Gorici on Wednesday, August 21, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija