ODZIV RIŽANSKEGA VODOVODA NA OBVESTILO O VONJU PO GORIVU V POBEGIH: "Uslužbenec ji je razložil, da izvajamo stalni nadzor vode"

Koper

Včeraj smo poročali, da je domačinka v Pobegih zaznali v pitni vodi vonj po gorivu in o tem obvestila regijski center za obveščanje 112. Na kraj so prišli gasilci, ki so opravili hitri test vode, Rižanski vodovod pa je zadevo 'rešil kar preko telefona'.

Gasilci so v Pobegih opravili hitri test na kerozin, ki je bil negativen. Dežurna služba Rižanskega vodovoda pa ni prišla na kraj. Kot so danes povedali za naš portal so seznanjeni s primerom. "Občanka iz Pobegov je poklicala dežurno službo Rižanskega vodovoda Koper, potem ko se ji je zazdelo, da v vodi čuti vonj po gorivu. Uslužbenec - operater, ki je sprejel klic ji je razložil, da dežurne službe Rižanskega vodovoda izvajajo stalni nadzor nad  kvaliteto vode že na izviru oz. črpališču in zagotovil, da analize niti v enem primeru niso pokazale prisotnost izlitega goriva v vodi, zato ni mogoče, da bi se pojavil v pipi končnega porabnika," pravijo pri Rižanskem vodovodu. Kot še navajajo, povsem razumejo zaskrbljenost občanov in vljudno prosijo za razumevanje ter potrpežljivost.

"Od samega začetka se globoko zavedamo resnosti nastale situacije,  v preteklih tednih smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da preprečimo nezaželene posledice izlitja kerozina, ki bi lahko prizadele vse nas. Poleg tega smo od ustreznih državnih institucij in organov nemudoma zahtevali enako odgovoren odnos, ki bo prispeval k reševanju trenutnega problema in zagotavljanju ustreznih rešitev na dolgi rok. Zagotavljamo vam, da bomo javnost redno in pravočasno obveščali o vseh morebitnih pomembnih dogajanjih v zvezi z vodo, tako kot smo to počeli tudi do zdaj," še pravijo pri Rižanskem vodovodu. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  28 .07. 2019 ob  21: 39
-3
Enako so ★uslužbenci★ v ★Luki Koper★ desetletja razlagali, da izvajajo stalno posodabljanje železniške infrastrukture (potencial proge julij 2019 = 35 km/h). Tako da Pobežani, vi niste ★patrioti★ !!