V POBEGIH ZAZNALI V VODI VONJ PO GORIVU: Pri Rižanskem vodovodu kar po telefonu zagotovili, da je pitna

Koper

Na naše uredništvo se je obrnila domačinka iz Pobegov, ki želi ostati anonimna, ki je danes popoldne v vodi iz domače pipe zaznala vonj po gorivu. Takoj je poklicala na 112 in prvi so na kraj prišli gasilci, ki so opravili hiter test. Pri Rižanskem vodovodu pa se je 'zapletlo'.

Kot je povedala za naš portal domačinka iz Pobegov, je danes okoli 16. ure prišla domov. Bila je žejna, zato si je rutinsko natočila kozarec vode in ga popila. "Bolj kot okus se mi je zdel čuden vonj. Pomislila sem, da je bil umazan kozarec, zato sem ga zamenjala in ponovno natočila vodo v nov kozarec. Spet sem zaznala vonj po gorivu. Da bi se prepričala, sem kozarec z vodo dala povohati petletnemu otroku. Ta ji je odgovoril, da ima 'vonj po barki'," je povedala domačinka.

Nato je odšla k materi, ki je njena soseda. Tudi tam je natočila kozarec vode in zaznala enak vonj. "Je pa potem, ko je voda nekaj časa tekla, vonj izginil. Vseeno me je zaskrbelo in sem poklicala 112. Do sedaj nisem nikoli podvomila v čistost vode in sem jo tudi ves čas po nesreči vlaka s kerozinom redno pila iz pipe, tokrat pa me je resno zaskrbelo," je povedala.

Na kraj so takoj prišli gasilci s tako imenovanim hitrim testom. Opravili so test na kerozin, ki pa je bil negativen. Medtem so jo na interventni številki 112 prevezali z dežurno službo Rižanskega vodovoda, kjer so ji rekli, da bodo prišli. "Ni jih bilo, me je pa čez eno uro poklical in rekel, da so vodo pregledali in da je pitna. Vprašala sem jih, kje so jo pregledali, pa mi ni nič odgovoril, samo zagotavljal mi je, da je z vodo vse v redu. Vprašala sem, zakaj ne pridejo k meni domov pregledati vode, pa mi ni nič odgovoril. Navsezadnje sem jo popila," je ogorčena domačinka, ki se je odločila, da bo zdaj sama odnesla vodo na pregled oziroma na analizo.

"Voda pač ne more smrdeti po gorivu in rada bi se prepričala, kaj je v njej. Ne želim delati panike, želim pa biti sigurna, kakšno vodo pijem," je še povedala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  28 .07. 2019 ob  14: 07
No pa je dež spral kerozin, končno. Sedaj ga ni več.....Na srečo ni spral samo kerozina, dež vsakič veliko tega spere.....
žveplo |  28 .07. 2019 ob  11: 56
Lahko je, lahko ni, strah ima velike oči.
Postana voda v ceveh tudi nima dobrega okusa.
Po kakšnem popravilu vodovoda, cevi, zamenjavi števca, je tudi čuden okus, jasno, saj je treba navoje podmazat...
Malček pa le lahko zaupamo vodovod, mislim da nam nafte ne bodo kar tako enostavno pustili v pipe... sicer ne moreš vedet, če je v ozadju Cia, Nato, MI16, potem je tudi to možno.
Gabrijel |  28 .07. 2019 ob  11: 11
Jaz sem tudi iz Pobegov. In dejansko v petek zvečer je imela voda čuden vonj. Sam sem to povezal s sušo in dejstvom, da teden dni nismo točili vode, ker smo bili na dopustu. Nisem pa delal panike. Po par iztočenih litrih in enem tuširanju, ni bilo več nobenega vonja.
vseved |  28 .07. 2019 ob  10: 07
@td, ženske nisem razglasil za lažnivko. Sprašujem pa se, zakaj bi nekdo poklical medije ,spustil v javnost novico o onesnaženi vodi in želel ostati anonimen?
td |  28 .07. 2019 ob  06: 48
@vseved, tukaj pa se strinjam s tabo, kljub temu si takoj razglasil žensko kot lažnivko. :-) Vedno je sicer ja dobro slišat vse strani. Vendar so tudi novinarji dobili zelo mlačen odgovor oz. nič kar je pripeljalo do špekulacij.
vseved |  28 .07. 2019 ob  02: 56
@td, počakajmo na odziv Rižanskega.
vseved |  28 .07. 2019 ob  02: 54
-3
@KOMUNISTI,POVSOD SO, NISEM VEDEL DA GRIMS DELA NA VODOVODU.
Komunisti, povsod so |  27 .07. 2019 ob  22: 35
-13
Sem poklical tudi jaz ★dežurnega★ na vodovodu, če lahko spijem kozarec vode in pravi: "Vzemite in pijte iz njega vsi, to je kelih moje ★ krvi ★ nove in ★ večne zaveze ★, ki se za vas in za vse preliva v odpuščanje grehov. To delajte v moj spomin." - Torej bratje in sestre, če naši ★ dragi ★ pravijo da pijte, pijte!
td |  27 .07. 2019 ob  20: 52
-3
@vseved, si mi ti neki vseved. :-)
hribi |  27 .07. 2019 ob  20: 15
10
Gospa anonimna bi lahko sama naredila test: spiješ vodo, upališ vžigalnih in pihneš. Če se vname je zadeva kritična.
vseved |  27 .07. 2019 ob  20: 06
-15
Zakaj gospa javno ne objavi svojega imena ? Ker laže?