ODPRAVLJANJE POSLEDIC HUDEGA NEURJA: Domačinom v Čepovanu in Lokovcu pomaga 145 ljudi, tudi vojska (FOTO)

Kronika

V Čepovanu in okolici hitijo z odpravljanjem posledic neurja, ki je kraj prizadelo v torek zjutraj. Tam je treba vsaj za silo pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje. Tudi danes domačinom pomagajo pripadniki Slovenske vojske, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Severno Primorsko.

Pri pomoči domačinom v Čepovanu in Lokovcu sodeluje 145 ljudi. Največ je gasilcev, 63, 31 je vojakov, tam so še pripadniki CZ in delavci Elektra Primorske, cestnega podjetja, sekači, upravljavci gradbene mehanizacije in zaposleni v podjetju Gonzaga. Njihovi proizvodni in skladiščni prostori so zelo poškodovani, so zapisali v sporočilu za javnost.

Večina odjemalcev na tem območju je znova oskrbljenih z električno energijo, ponekod pa si še še vedno pomagajo tudi z agregati. Neurje je namreč poškodovalo številne električne drogove, tudi betonske, ki jih je treba nadomestiti.

Sanacijska dela potekajo tudi v spodnji Vipavski dolini, kjer je največ škode povzročila debela toča, ki je padala v ponedeljek zvečer. S popravili streh in oken na stanovanjskih in poslovnih stavbah hitijo prizadeti v občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko. Zaradi odpravljanja posledic neurja pa še vedno stoji proizvodnja v Goriških opekarnah, Okroglici in Šampionki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija