ODPELA SE MU JE SMUČKA: Trčil v drevo in umrl

Kronika

Škofjeloški policisti so v sredo obravnavali smrtno nesrečo smučarja. Okoliščine kažejo, da se je smučarju pred trčenjem v zaščitno blazino, ki je nameščena na drevesu, odpela smučka. Po trku je nezavesten obležal na smučišču in kljub takojšnji prvi pomoči umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je nesreča zgodila nekaj čez 11. uro na smučišču Soriška planina. Smučar se je zaletel v drevo in kljub takojšnji pomoči reševalcev s smučišča, prvih posredovalcev prostovoljnega gasilskega društva Sorica, reševalcev nujne medicinske pomoči Škofja Loka in helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika umrl na kraju dogodka.

Gre za drugo smrtno žrtev letos na gorenjskih smučiščih. Prva smrtna žrtev je bil deskar, ki se je poškodoval 31. januarja in je umrl v zdravstveni ustanovi. V letošnji smučarski sezoni so sicer gorenjski policisti obravnavali 32 smučarskih nesreč in v 12 primerih je bil podan sum na težje poškodbe.

V večini nesreč so bili smučarji udeleženi sami. Najpogostejši razlog za nesreče je bilo precenjevanje sposobnosti in razmer na smučišču, je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

"Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi. Nova generacija vas bo prepričala, tako glede zunanjega dizajna, notranje prostornosti in praktičnosti kot tudi glede tehnologije in varnosti," pravi Samo Vergan, vodja prodaje znamke Škoda pri Porsche Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija