OB PRAZNOVANJU OBČINSKEGA PRAZNIKA: Zlati grb Občine Piran prejel Giulio Ruzzier (FOTO)

Piran

Včeraj je Občina Piran s slovesno prireditvijo Popotovanja obeležila občinski praznik. Praznovanje občina vsako leto obogati s številnimi prireditvami, z Zlatim grbom Občine Piran pa se posameznici ali posamezniku pokloni za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena. Letošnje priznanje je župan Občine Piran Đenio Zadković podelil Giuliju Ruzzierju.

Zlati grb Občine Piran je Ruzzier prejel za požrtvovalno delo pri ohranjanju kulturne dediščine v Občini Piran. "Vse svoje življenjske izkušnje in znanje je vložil v to, da danes ponovno odkrivamo lokalno kulturno dediščino in tradicijo, ki našo regijo, na osnovi zgodovinskih dejstev, razlikuje od drugih. S svojim delovanjem povezuje ljudi, ki želijo ohraniti svoje korenine. Obenem ga odlikuje skrb za prostor, ki ga s svojimi umetninami bogati na izviren način," so v sporočilu za javnost zapisali na piranski občini. 

Na slovesni prireditvi, ki jo je režiral Ivan Loboda in je bila postavljena na železniško postajo Porečanke v Portorožu leta 1930, so nastopili Denis Beganović-Kiki, Maja Bijelica, Teo Collori in Momento Cigano, Jure Lesar, Društvo ljubiteljev kulturne in naravne dediščine Anbot Piran, Mladinski pevski zbor OŠ Cirila Kosmača Piran ter zborovodkinja Smiljana Steinbacher. Prireditev sta skozi igro povezovala Miriam Monica in Igor Štamulak. V Belem salonu so si gostje ogledali razstavo slik otrok iz vrtca La Coccinella iz Pirana z naslovom Pogledi v moj kraj. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  14 .10. 2019 ob  21: 32
Bravo.....v prave roke je šel....
Tiramola  |  14 .10. 2019 ob  20: 53
Bravo Giulio. Complimenti...