NOVO SUPERŽIVILO, MLEKO ŠČURKOV: Bilo naj bi boljše celo od materinega mleka!

Trendi

Strokovnjaki so prepričani, da je mleko ščurkov tako polno vitaminov in energije, da je trikrat boljše od materinega mleka, poroča Metro. Razglasili so ga za superživilo leta 2020.

Sčasoma se spreminjajo trendi tudi v prehrani. Če so strokovnjaki v preteklosti prisegali na različne vrste rastlinskih mlek, od kokosovega do sojinega in mandljevega, je najnovejši hit zdaj, pozor, mleko ščurkov. Mleko je že bilo razglašeno za super živilo tega leta, zato gre pričakovati, da ga bo vsak 'infulencer', ki da kaj nase, kmalu začel promovirati kot pomembno za naše zdravje, piše Metro.

Vsebovalo naj bi proteinske kristale z aminokislinami, ki so bistvenega pomena za naše zdravje. Počasi sproščajo energijo in aminokisline med dnevom, zato naj človek ne bi čutil utrujenosti in bil poln energije.

Vendar ni dobro mleko vseh ščurkov, temveč le vrste ščurka, ki biva na Pacifiških otokih. Da je težava še večja, je potrebnih za proizvodnjo 100 gramov mleka 1000 ščurkov, ki jih je treba odpreti, saj se mlečna tekočina nahaja v njihovih prebavilih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .01. 2020 ob  19: 19
Posledice uživanja tega mleka so lahko katastrofalne - poglejte Žana Mahniča !