Novi direktor Uprave za pomorstvo je Jadran Klinec

Vlada je danes na položaj direktorja Uprave RS za pomorstvo imenovala Jadrana Klinca. Upravo je doslej kot v.d. vodil Valter Suban, ki ga je vlada na ta položaj imenovala decembra lani, potem ko je dan pred tem prenehal mandat dotedanjemu v. d. Marijanu Hrvatinu. Ta je bil pravnomočno obsojen zlorabe službene plačilne kartice za osebne namene.

Klinca je vlada na položaj direktorja imenovala z današnjim dnem, in sicer za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Klinec je diplomirani inženir pomorstva, magistriral je na fakulteti za pomorstvo in promet, opravljen pa ima tudi strokovni izpit za inšpektorja. Ima izkušnje v koordinaciji in organizaciji del. Obenem ima izkušnje, pridobljene z delom na vodstveni ravni, nazadnje kot koordinator tehnike in logistike prav na Upravi RS za pomorstvo, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Na javni natečaj za položaj direktorja, ki se je iztekel 5. septembra, se je prijavilo 10 kandidatov.

To je bil sicer že tretji razpis v letu dni. Na prvega so se prijavili štirje kandidati, na drugega pa 12, a na koncu niso izbrali nikogar.

Junija je vlada sklenila, da se Subanu podaljša mandat še za največ šest mesecev oz. do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

colibri |  12 .11. 2013 ob  17: 20
-2
JE ŽE V REDU TAKO. MNOGO BOLJE KOT SUBAN.
jaz |  03 .11. 2013 ob  14: 37
v slogi je moč.
ko zdruzis izkusnje starejsih in energijo mlajsih, lahko dosezes karkoli.
edini pogoj je ISKRENOST!!!
Klinec |  31 .10. 2013 ob  07: 31
Ga gleda.
Joze |  30 .10. 2013 ob  22: 15
Bravo, mlad kader se išče , dovolj je bilo političnega in po vezah kadrovanja. Fant bo pokazal kar zna in upajmo da ga bodo tastari pustili v miru delivat , brez metanja polen kot je to pri nas v praksi ....