NOVA NADZORNICA LUKE POSTALA TAMARA KOZLOVIČ: V teku razpis za novega direktorja občinske uprave

Koper

Tamara Kozlovič bo naslednja štiri leta opravljala funkcijo nadzornice Luke Koper. Na današnji skupščini družbe je bila soglasno potrjena s strani delničarjev, predlagala pa jo je Mestna občina Koper.

"Predlagali smo jo, ker ima ustrezne kompetence, je primerna oseba in vredna zaupanja. Verjamem, da bo dobro opravljala svojo funkcijo," nam je pojasnil koprski župan Aleš Bržan. Kozlovičeva je mandat začela danes, iz nadzornega sveta pa je včeraj odšla Sabina Mozetič, saj se ji je iztekel mandat. Ankaranska občina ni predlagala svojega predstavnika v nadzorni svet, tako da je bila Kozlovičeva tudi edina kandidatka za to mesto.

Tamara Kozlovič je do sedaj opravljala funkcijo v. d. direktorja koprske občinske uprave. Razpis za novega direktorja "je že zunaj in v teku, ni pa še zaključen, bo pa verjetno v kratkem," nam je povedal Bržan. Kot je dodal, so prispele tri prijave, sprejet je bil tudi že sklep o izbiri. "En kandidat se je pritožil, njegova pritožba se sedaj obravnava. Težko je napovedati, kdaj se bo zaključila," je še dodal koprski župan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  24 .08. 2019 ob  11: 55
Glede na to, da se je že tako izkazala, pridobila na milijone evropskih sredstev za koprsko občino, pripravila na desetine uspešnih projektov, med drugim tudi uspešno sanacijo Drekovega zaliva skupaj z mag. Draščičem in strokovnjakom Madžarovičem je bila nedvomno najbolj primerna oseba za to mesto.
bubobubo |  24 .08. 2019 ob  11: 41
Tine, razumeti še ne pomeni, da razumeš tisto kar bi moral
koper jan |  23 .08. 2019 ob  12: 40
Najprimernejši je bil gimnazijski maturant.
Tine |  23 .08. 2019 ob  12: 34
bobobubo, prejšnja je bila vsaj univ. dipl. pravnica, in je vsaj razumela, kaj je delniška družba, njeni organi, in kaj je nadzorni svet.
bubobubo |  23 .08. 2019 ob  11: 35
Lili, glavno, da je bila prejšnja primerna, a nejQuery112309320108092294417_1566553216065
Lili |  23 .08. 2019 ob  08: 59
Pa da crkneš od smeha... Toliko o kadrovanju a Bržanček! Toliko o drugačnem vodenju občine! Najbrž sploh ne štekaš, da ne štekaš...ker zato si bil izbran pa ne od ljudstva, temveč od stricev iz ozadnja, ki te še naprej vodijo kot pinokjota. Bravo koprčani, ki ste na volitvah ponovno ko ovce tekli volit unega ki so vam ga nastavli!
Pa nič slabega o Tamari...je sposobna, vendar biti nadzornica nekega podjetja, da ne govorimo o Luki... za to je potrebno imeti drugačno znanje, izobrazbo, izkušnje,... A ja...ma živimo v Sloveniji..če lahko Glavina odloča (kao), potem lahko vsak...
Tine |  23 .08. 2019 ob  08: 44
Ima ustrezne kompetence, pravi župan Bržan. Kakšne pa? Kakšne so te kompetence Kozlovičeve, ki kažejo na njeno primernost za nadzornico gospodarske družbe? Do zmage Bržana je Tamara Kozlovič organizirale "vaške šagre" ala Fešta kalamarov, zdaj je pa kar naenkrat najprimernejša in najsposobnejša oseba v Kopru za nadzornico Luke Koper. Povejte gospod župan, kako je potekal izbirni postopek? Kako je občina iskala primerne kandidate? Ali je bila tudi drugimm dana možnost, da kandidirajo za to funkcijo? Če ne, pomeni, da je bila določena enostransko in klientelistično s strani župana. Pred volitvami je obljubljal transparentno in strokovno kadrovanje. Zdaj pa smo na slabšem kot pod Popovičem, pri katerem smo vsaj vedeli, s kom imamo opravka.

Primerna in vredna zaupanja, pravi Bržan. Kaj pa naj bi to pomenilo gospod župan? Zaupanja koga?
Fošina |  22 .08. 2019 ob  18: 48
Kar dobra izbira, če se mene vpraša. Zelo sposobna punca. Verjetno najboljše, kar občina v tem trenutku premore.
Mojcaa2 |  22 .08. 2019 ob  17: 05
Banda. Nič boljše kot prej, nasprotno.
AlMa |  22 .08. 2019 ob  16: 24
15
Zanimivo, da pa za načelnika UE koper se nihče ne zanima.... Razpis je že bil. Je že potekel. Lepo bi bilo, da se novinarji malo pozanimate tudi glede prijav za načelnika na MJU.