NOVA DOLINSKA V ZAKLJUČNI FAZI: Prevzem stanovanj pa v tem mesecu

Koper

Gradnja stanovanjske soseske Nova Dolinska – ki obsega tri bloke s 166 neprofitnimi in javnimi najemnimi stanovanji – prehaja v zaključno fazo, je na družbenem omrežju Facebook sporočil koprski župan Aleš Bržan.

"Keramičarska dela so že končana, izvajajo se parketarska dela in fina montaža sanitarnih elementov v kopalnicah. Vzporedno potekajo pleskarska dela, montaža ključavničarskih izdelkov in vgrajevanje notranjih vrat, hkrati pa se zaključujeta še fasada in zunanja ureditev," je zapisal Bržan in dodal, da bo imela nova soseska tudi sodobno otroško igrišče.

Delavce sicer čaka še gradnja intervencijske ceste, ki bo potekala po sredini soseske, urediti je treba tudi povezovalno pešpot, tlakovati in ozeleniti zunanje površine ter urediti uvoze v garaže. "Zaradi teh del se boste voznice in vozniki na Dolinski cesti predvidoma do konca marca občasno soočali z delno zaporo povezovalne poti nad gradbiščem. Promet bo po omenjenem odseku potekal izmenično enosmerno. Zaradi delne zapore ceste javni potniški promet ne bo oviran," je poudaril župan.

V aprilu je predviden tehničen pregled 3. bloka, pridobitev uporabnega dovoljenja pa v maju 2024. "Prednostno listo za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem bo Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper objavil prihodnji mesec, vselitev novih najemnikov pa se bo lahko začela po izteku pritožbenega roka, predvidoma v začetku jeseni," pojasnjuje.

????Gradnja stanovanjske soseske Nova Dolinska prehaja v zaključno fazo ???????? ????Delavci podjetja VG5 so začeli z zaključnimi...

Objavil/a Aleš Bržan dne Torek, 20. februar 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija