NOV MEDNARODNI USPEH PRIMORSKIH VIN: V Hong Kongu zlata medalja za Vinakoper

Koper

Na prestižnem ocenjevanju vin Wine Luxe International Awards Hong Kong je vinska klet Vinakoper osvojila nova odličja in se ponovno uvrstila med najboljše na svetu. V hudi konkurenci vin z vsega sveta so mednarodni sommelierji z zlato medaljo nagradili vino CAPO D'ISTRIA MERLOT 2016.

Hong Kong velja za eno najpomembnejših vinskih središč v Aziji, priznanja s prestižnega ocenjevanja vin Wine Luxe International Awards pa prinašajo odmevno promocijo na celotnem tržišču, ki se ponaša z visoko dodano vrednostjo in večjo kupno močjo.

Že lansko leto je vinska klet Vinakoper v Hong Kongu pometla s konkurenco v kategoriji penečih vin, saj je bila penina Capris Rosé razglašena za absolutno zmagovalko ocenjevanja, nizanje svojih uspehov pa so nadaljevali tudi na tokratnem ocenjevanju.

Več kot 30 najboljših mednarodnih sommelierjev in vinskih strokovnjakov iz celotne Azije, ki je ocenjevalo več kot 100 vzorcev vin iz celega sveta, je odličnost in kakovost primorskih vin tokrat potrdilo z dvema medaljama.

Zlato medaljo v kategoriji "The best old world Red" si je prislužilo izredno bogato vino CAPO D'ISTRIA MERLOT 2016, ki z okusom spominja na zrelo rdečo sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast, bronasto medaljo pa je osvojilo vino CAPO D'ISTRA CABERNET SAUVIGNON 2016, v katerem se skrivajo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka.

Ti dve odličji zaokrožata bogato zbirko prejetih odličij kleti Vinakoper v letu 2021. Slednje so prejeli tako na domačih ocenjevanjih Festival Malvazije in VINO Gornja Radgona kot tudi na mednarodnih ocenjevanjih Decanter v Londonu, AWC Vienna na Dunaju ter ameriškem ocenjevanju Great American International Wine Competition.