NASVETI ZA LEPŠE PRAZNIČNE FOTOGRAFIJE: Ob dobri glasbi je vsa družina (še) bolj fotogenična

Trendi

Če je ljudem pred objektivom dolgčas, se bo to videlo na fotografijah, piše na portalu Canona. Najboljše fotografije otrok boste dobili med igro in zabavo, svetuje ruska fotografinja Lena Petrova. V nadaljevanju sledijo njeni nasveti, kako med prihajajočimi prazniki narediti najlepše družinske fotografije.

Izberite posebne trenutke

Pomislite, kateri elementi praznikov so pomembni za vas in vašo družino. Poleg okraševanja jelke in odvijanja daril so tu še priprave na božično kosilo ali večerjo, pričakovanje Božička ali nasploh trenutki, ki so za vas dragoceni. Poskrbite, da boste med temi aktivnostmi vedno imeli pripravljen fotoaparat.

Osredotočite se na stvari, ki so pomembne

"Ko fotografiram po domovih ljudi, pogosto premikam pohištvo in odvečne dekoracije, vključno s slikami na steni. Na srečo obstajajo tudi drugi načini za prilagajanje ozadja s pomočjo kamere. Med drugim lahko ustvarite zamegljeno ozadje," pravi Petrova.

Uporabite rekvizite in okraske

"Za praznično fotografijo na prostem potrebujete elemente, ki spominjajo na praznike, kot so drevesa, svetilke in okraski. Ne bojte se pretiravati. Bolje je imeti vsega po malo, kot se omejevati na eno ali dve vrsti rekvizitov. Toda nobena od teh podrobnosti ne sme biti preveč moteča," svetuje Petrova.

Naj bo zabavno za otroke

Ni dobrih fotografij otrok, ki se igrajo, če se z njimi res ne igrate. Spodbujajte njihovo domišljijo in samozavest in takrat boste iz njih potegnili najboljše. Poskusite ugotoviti, kaj si otroci zares želijo početi, in ustvarite takšno situacijo, saj boste na ta način fotografirali otroke ravno takrat, ko se bodo najbolj zabavali.

Poskrbite, da je glasba dovolj naglas

Med pripravami na družinsko fotografiranje se poskušajte izogniti tišini. "Fotografi začetniki se pogosto osredotočijo na tehniko in pozabijo na ljudi, ki pozirajo. Vaši prijatelji in družinski člani se lahko medtem naveličajo, kar bo vidno na fotografijah. Zato jim povejte, kaj naj počnejo, in prižgite glasbo, da se bodo sprostili," poudari Petrova, ki tudi pove, da zaradi tega običajno nosi prenosni zvočnik na fotografiranje.

Izboljšajte kompozicijo skupinskih fotografij

Vaš cilj je postaviti glave vseh na fotografiji na različne ravni. Poskrbite, da boste našli stole različnih višin, ali pa uporabite fotelj, tako da nekdo sedi na naslonjalu za roke, spet drugi pa se nasloni na naslanjač. Ne bojte se prositi ljudi, naj se premaknejo, tako da lahko še enkrat posnamete fotografijo. Vedno naredite več fotografij, saj se lahko zgodi, da kdo na fotografiji kašlja, kiha … Če nastavite časovnik, se potem, ko ste vse dobro nastavili, lahko sami vključite v fotografijo.

Ne pozabite na hišne ljubljenčke

Drevo, praznične lučke, pisane kroglice … so lahko zelo zanimivi za hišne ljubljenčke, zato obstaja velika verjetnost, da boste dobili zabavne in igrive praznične fotografije. Svojo mačko dražite z lučkami ali darilnim papirjem, psi pa se bodo radi igrali zunaj na snegu z otroki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija